Skip to content

Museumnacht, de Zilvervloot voor een avond terug in de Kuip!

Zaterdagavond 4 maart was het dan weer zover: de jaarlijkse Museumnacht in Rotterdam: Museumnacht 010. Van ‘s avonds 8 uur tot ‘s nachts 1 uur kan men dan genieten van meer dan 40 musea. Uiteraard liggen de meeste plaatsen in het centrum van de stad, maar ook op Zuid is heel wat te zien: zoals het Feyenoord Museum. Daar hing het grootste schilderij van alle musea! Buslijn B was de aangewezen bus om van het Maritiem Museum via de Wilhelminapier en Katendrecht bij De Kuip aan te komen.

Daar werd men verwelkomd door de stadiongidsen: een pas op de plaats en een selfie bij het beeld van Coen Moulijn en daarna was de keuze uit twee verdiepingen: op de begane grond het Museum en Café De Vereeniging of de trap op, naar de kunstcollectie en het grootste, meest recente kunstvoorwerp: het Zilvervloot-schilderij, gemaakt voor de wedstrijd tegen Sevilla op 27 november 2014. Dit prachtige doek was op de originele plek opgehangen, vanaf de oude eretribune prima te bekijken en mooi in het stadion uitgelicht.
IMG_1325Heel apart, in zo’n verder leeg stadion. Bovendien was een aantal ‘schilders’ hier zelf aanwezig om de bezoekers te vertellen, hoe het doek ontworpen en geproduceerd is (en het werk om het eventjes op te hangen!). Opvallend was dat het eerste uur het bezoek voornamelijk uit supporters bestond. Het leek af en toe wel een reünie, zo gezellig. Officieel is het Museum het middelpunt van de excursie naar De Kuip, maar bijna iedereen ging eerst naar het oude ereterras om het buitengebeuren mee te maken. Aan het eind van De Nacht stond de teller op precies 299 bezoekers en samen met de meer dan 100 vrijwilligers, kan je dus wel van een drukke nacht spreken. En toen moest De Zilvervloot nog verwijderd en opgeborgen worden….

Wil je het sfeerteam en de sfeeracties van De Feijenoorder steunen? Word lid via de volgende link en ondersteun de sfeeracties!Museumnacht1Museumnacht6Museumnacht5Museumnacht2Museumnacht3IMG_1338MAHO_20170304_052MAHO_20170304_015MAHO_20170304_013MAHO_20170304_026MAHO_20170304_030