Skip to content

Aan de bak

Tekst: Martijn

Voor veel supporters was juli de maand om weer met twee benen op de grond te landen. Na in mei in een week tijd te hebben gebalanceerd tussen ‘de hel van Woudestein’ en twee hemelse dagen in De Kuip en op de Coolsingel, was juni vooral surrealistisch. Pas in juli kwam ik bij zinnen en nam ik voor het eerst de tijd om de kampioensspecial van Hand in Hand eens rustig door te nemen. Het Legioen kon zachtjes aan wennen aan ‘het nieuwe Feyenoord’. Dit Feyenoord kan straks aan de bak in de Champions League en zal de Nederlandse prijzen die de afgelopen twee jaar zijn gewonnen, moeten verdedigen.

Het elftal

Na het kampioensfeest werd al snel duidelijk dat het elftal zou veranderen. Kuyt stopte, Elia vertrok en met Karsdorp en Kongolo vertrokken nog twee sterkhouders van het afgelopen seizoen. Daartegenover staat de komst van Jean Paul Boetius, Sofyan Amrabat & Kevin Diks. Zij stapten uit de helikopter die begin juli landde in De Kuip. Later sloten Ridgeciano Haps, Jeremiah St. Juste en Steven Berghuis zich aan. De oefenperiode toonde vooral aan dat dit Feyenoord nog ingespeeld moet raken. Met zoveel nieuwe spelers is dat niet zo vreemd.

Jean Paul Boëtius leek zich in de traditionele openingswedstrijd tegen Real Sociedad als een vis in het water te voelen bij zijn terugkeer in De Kuip. Naast nieuwe spelers konden ook enkele talenten zich laten zien in het voorseizoen. Cheick Toure viel het meest op en liet een goede indruk achter.

De club

Rond de club gebeurt er veel. In juni startte Feyenoord met de bouw van het nieuwe trainingscomplex. Feyenoord zal er vanaf de voorbereiding op het volgende seizoen gebruik van maken. De voorgenomen wijzigingen op de Gerard Meijer tribune, waar veel supporters naar uitkeken, blijven vooralsnog uit. De club staat in ieder geval niet stil, met de transferperiode nog in volle gang. Tel hierbij op de nog vacante positie van Algemeen Directeur (Eric Gudde vertrekt in november) en er staat de komende maanden nog een hoop te gebeuren.

Op de tribunes

Op de tribunes van De Kuip bleef het ook niet stil deze zomer. Met een uitverkochte Kuip in de openingswedstrijd liet het legioen zich weer van zijn goede kant zien. Als ik kijk naar oefenwedstrijden bij andere clubs, zie ik nergens een vol stadion. Behalve dan die goede oude Kuip. Wat dat betreft valt er voor Feyenoordsupporters weinig te klagen. Nu is wel het moment aangebroken om het afgelopen seizoen te koesteren en te beseffen dat de teller weer op nul staat. Deze week kan de eerste prijs van het seizoen worden gewonnen. Met een elftal dat perfect gebalanceerd lijkt met een mix van ervaren spelers, talenten en veelbelovende aanwinsten. Ongetwijfeld is deze groep ook gretig genoeg, want na één landskampioenschap kan de honger naar succes onmogelijk zijn gestild.