Skip to content

Diepe zucht

Tekst: Sam, Foto’s: Edwin Verheul-De Feijenoorder

De rampzalige interlandperiode is voorbij. Het Nederlands Elftal blunderde keer op keer en is notabene door Zweden uitgeschakeld in de kwalificatiereeks voor het WK-voetbal. Maar goed dit heeft niets met Feyenoord te maken. Voor de interlandbreak revancheerde de Rotterdamse helden zich goed tegen AZ. Al werden we wel voor een groot deel geholpen door de Alkmaarse kaasboeren. Een ruime overwinning, doorpakken en je doet weer helemaal mee.

Thuis op een zaterdagavond tegen PEC Zwolle, ontspannen potje voetbal en drie punten zou je zeggen. Nou, zo’n zaterdagavond werd het dus niet. In de tweede minuut van de wedstrijd klopte Zwolle al aan de deur. Twee minuten later was het wederom Zwolle die voor gevaar zorgde. Pas na twintig minuten liet Feyenoord een teken van leven zien, Larsson zocht de verre hoek, maar werd niet gevonden.

Voor de Peruaanse slachter Tapia die kort geleden ene Lionel Messi wist te neutraliseren, zijn de interlandwedstrijden te veel geweest. Slechts twintig minuten houdt hij het vol. De vervanger van Tapia is Sven van Beek, een kind van de club. De verdediger die onder Ronald Koeman doorbrak en altijd tot het uiterste gaat is terug na een lange blessureperiode. De Kuip juicht voor van Beek. Verder is de wedstrijd niet bepaald een spektakelstuk. Zwolle heeft veel overtredingen nodig, de rechtsback van Zwolle heeft zelfs zijn handen nodig. Hierdoor wordt een veelbelovende aanval onderbroken, Higler vindt dit geen gele kaart, het publiek is het hier niet mee eens.Feyenoord - PEC ZwolleHet is rust, Gio spreekt zijn mannen toe. Blijft hij in de kleedkamer dezelfde gentlemen? Of gaat hij tekeer. Op tribune zijn we het erover eens dat het een stuk agressiever moet. In de tweede helft zijn er meer kansen voor Feyenoord, zoals een schot van Berghuis voorlangs. Voordat er een uur gespeeld is komt de tweede rentree van de avond, de goalketter van vorig seizoen is terug!. Jørgensen wordt gescandeerd.
Feyenoord - PEC ZwolleDe Deense spits is gelijk aanwezig, hij jaagt, loopt vrij en sleurt. Een snelle vrije trap komt bij Jørgensen terecht, uit de draai schiet hij hard op goal, de keeper krijgt er een hand tegen aan en de bal beland op de paal. Jørgensen wordt weer weggestuurd, voordat hij aan de bal kan komen heeft de verdediger van Zwolle een worstelgreep nodig om de Deen te stoppen, Higler vindt het prima en geeft een achterbal. Niemand begrijpt er iets van. De laatste tien minuten speelt Feyenoord opportunistisch, de bal wordt erin gepompt. Handen hoog voor Rood en wit, de club met pit, klinkt er van de tribune. Van Beek vindt Toornstra in het zestien metergebied, maar die kopt tegen de keeper aan. Er wordt nog een aantal keer op doel geschoten, maar de bal vindt het net niet. We verliezen twee punten.