Skip to content

Een ‘moetje’

Tekst: Rody

Waar het kampioenenbal vooraf zo mooi leek. Staan we weer met beide benen op de grond. Twee dikke nederlagen tegen Manchester City en Napoli maken duidelijk dat we er nóg niet klaar voor zijn. Napoli-uit biedt perspectief, maar toch. Persoonlijke fouten worden op dit niveau gewoon keihard afgestraft. Door de nederlagen en de winst van Shakter op Napoli, móeten we deze wedstrijd winnen. Dan komen we gelijk in de poule en kunnen we er weer een voetbalcliché uitgooien: “dan is alles nog mogelijk”. Al is “de bal is rond” misschien wel nog mooier.

Afijn, wie zijn ze eigenlijk dan? Dat Shakter Donetsk? Ja oké, ze spelen niet in Donetsk vanwege de oorlog daar. Toch zonde, want het stadion ziet er prima uit:
ShaktarÉn er is onlangs een basisspeler van ze betrapt op doping. Dat Is toch gewoon competitievervalsing? De UEFA doet er alleen niets aan. Het elftal is heel simpel te verdelen in twee kampen: Oekraïners en Brazilianen. Als je kan kiezen tussen de Copacabana in Rio of het Oostblok, lijkt mij die keuze snel gemaakt. De frivole Brazilianen moeten toch wel héél veel betaald krijgen? Na de aanslag op de MH17 weigerden ze zelfs terug te vliegen naar Oekraïne. Zes spelers verscholen zich in Frankrijk uit angst voor terreur. Nadat de club de Donbass Arena verliet kwamen zij met hangende pootjes terug. In zo´n land wil je toch niet je geld verdienen?

Laten we hopen dat Feyenoord snel heeft geleerd van de eerste twee Champions League wedstrijden. Persoonlijke fouten zijn dodelijk! De ploeg zal Het Legioen nodig hebben. En wij hebben hun nodig om na de winter nog minimaal één tripje te kunnen maken. Tijd om die prachtige wisselwerking te laten zien. Feyenoord thuis, gekkenhuis!

Fijne wedstrijd!