Skip to content

Het publiek smacht naar de samenwerking tussen van Persie en Jørgensen

Tekst: Oscar van Bekkum, Foto’s: Edwin Verheul-De Feijenoorder

Ik kon niet geloven wat ik zag. In de wedstrijd tegen VVV Venlo, die inmiddels bijna twee weken achter ons ligt, wisselde Giovanni van Bronckhorst een spits voor een spits bij een 0-0 stand: Nicolai Jørgensen voor Robin van Persie. De trainer gaf daarmee aan niks te willen forceren en niet alles op alles te zetten voor een overwinning.

Met alle respect voor Gio, maar dat doe je toch niet! Het seizoen dat de Feijenoorder graag wil vergeten, ook al ligt er nog een prijs in het verschiet, wil graag zien dat de club van ‘geen woorden, maar daden’ er alles aan doet om overal en wanneer dan ook te winnen. Dat liet de hoofdcoach met de wissel Van Persie voor Jørgensen achterwege.

Overigens gebeurde dat een halve week later tegen FC Groningen niet. Toen gaf Gio in feiten zijn fout toe. Van Persie kwam in het veld voor Toornstra en liet meteen zien wat voor waarde hij had. Niet alleen met zijn doelpunt, maar ook de (loop)actie die eraan vooraf ging. De international maakt Feyenoord overduidelijk beter.
Juist daarom moet Van Persie achter spits Jørgensen spelen. Ondanks dat de Deen niet in goede doen is de laatste tijd ligt het niet helemaal aan hem. De spelers om hem heen functioneren niet optimaal. Berghuis niet meegerekend. Als Gio durft te forceren met zulke wissels, zoals Van Persie achter Jørgensen, dan kan het de ploeg een positieve draai geven. Dat is nodig ook, want met de beker in het vooruitzicht en de competitie die al verloren is smacht het publiek naar zulke spelers.