Skip to content

Weer van start

Leuk zo’n WK, een verzameling van de grootste voetballers ter wereld. De Engelsen die predikten dat het voetbal thuis zou komen. De massale aanwezigheid van de supporters uit het continent Zuid-Amerika. Er was genoeg om te genieten. Maar toch, het was geen Feyenoord. Niet onze eigen Rotterdamse strijders, geen hand in hand, geen Engels gezang met Rotterdams accent van de tribune. Dus Frankrijk van harte gefeliciteerd, maar laat die matige eredivisie maar gauw van start gaan.

Voordat alles echt gaat beginnen stond er eerst de traditionele openingswedstrijd op het programma. Levante was de tegenstander, niet een tegenstander waar men om staat te springen. De Spaanse ploeg beschikt niet over spelers die in het oog springen. Tevens was het een warme zondag en zitten we natuurlijk midden in de vakantietijd. Er waren helaas veel lege plekken in De Kuip te vinden. Wel waren er veel vaders die hun kind meenamen. Vol trots lieten ze zien dat dit het stadion is waarin Feyenoord vele successen boekten.

Rond half drie komen de spelers uit de tunnel voor de wedstrijd. Tussen deze spelers loopt een oude bekende, Jordy Clasie is terug. De kleine middenvelder heeft een Engels avontuur achter de rug. Helaas kon hij daar niet doorbreken, maar hij zal zichzelf weer voorop in de strijd gooien voor zijn club! Het publiek is Jordy zeker niet vergeten. Als de spelers naar de middencirkel lopen gaan we een minuut stilte houden. Jaarlijks wordt bij elke thuiswedstrijd een gigantisch spandoek onthuld met allemaal namen van Feyenoordsupporters die we het afgelopen jaar zijn kwijtgeraakt. Een indrukwekkend moment in een doodstille Kuip. Bijna iedereen kent wel iemand die op dat doek staat. Een emotioneel maar mooi moment. Hulde aan de vrijwilligers die er vele uren in hebben gestoken.

Dan gaat de wedstrijd van start. Ondanks de warmte worden we niet getrakteerd op een Braziliaanse samba middag. De eerste helft is een lange zit met slechts enkele momentjes waarin er iets gebeurde. Berghuis was namens Feyenoord dichtbij met een vrije trap. Levante schoot een keer voorlangs. Op de tribune werd vooral vooruitgeblikt over de komende tegenstander in de UEFA-cup, een tegenstander uit Polen of Slowakije. Een cultuur verrijkende trip zal het sowieso worden.

De tweede helft is dan al van start gegaan en na zes minuten is daar ineens een flitsende aanval van Feyenoord. St. Juste komt in de vijandelijke zestien, ziet Toornstra vrijstaan en het is 1-0. Feyenoord lijkt een opleving te hebben gevonden, het tempo gaat omhoog en het wordt leuker, met name als van Persie of Berghuis aan de bal komt. In de zeventigste minuut doen zij dit achter elkaar en is het 2-0. Berghuis mocht afronden naar fenomenale pass met buitenkant voet van Robin van Persie. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 2-1. Na een zwakker slotstuk van Feyenoord. Met momenten was het leuk, maar komende zondag moet het beter voor de eerste prijs van het jaar.