Skip to content

Capaciteit De Kuip in de groepsfase van de UEFA Conference League

Dinsdag 14 september maakte de regering bekend dat voetbalstadions weer 100% hun capaciteit kunnen verkopen in plaats van 2/3 van het aantal stoeltjes. Dit heeft uiteraard ook een positieve invloed op de reeds gestarte verkoop van passe-partouts voor de groepsfase van de UEFA Conference League. Gisteren en vandaag kwam via @VraagFeyenoord naar buiten dat Feyenoord ervoor kiest om niet de volledige capaciteit te verkopen. 5 vakken worden niet volledig verkocht. De reden die @VraagFeyenoord aangeeft is: “Zo hopen we overvolle vakken, het staan op de trappen en daarmee nieuwe boetes te voorkomen”. Net als veel supporters denken wij dat niet de juiste afweging is gemaakt.

Een aantal maanden geleden werd er aan de supporters gevraagd om hun seizoenkaart of gekochte losse kaarten te restitueren en dus bij de club te laten. De club heeft nu gekozen om een reductie van de capaciteit op 5 vakken in te zetten waar veel van deze seizoenkaarthouders zitten, voor een mogelijke boete die waarschijnlijk (veel) minder hoog is dan de inkomsten die de club door dit besluit misloopt.

We vragen de club om dit besluit te herzien.

Foto: Piet Bouts archief