Skip to content

Wim Jansen special

In mei 2021 bracht onze redactie van Hand in Hand een special uit over de carrière van Wim Jansen. De redactie vond dat het er tóch van moest komen. Iemand die als tienjarige lid werd van onze club, vijftien seizoenen in het eerste elftal speelde in maar liefst 422 competitiewedstrijden, 31 bekerwedstrijden, 52 Europacupwedstrijden, 2 Wereldbekerwedstrijden en 168 vriendschappelijke of oefenwedstrijden, verdient immers een groot eerbetoon van de supporters.

Bovendien nam deze oer-Feyenoorder in 1991, na een roerige en sportief dramatische periode, zijn verantwoordelijkheid en wist Feyenoord onder zijn leiding de KNVB Beker te winnen, wat de ‘ommekeer’ voor onze club betekende. Nadat zijn trotse familie, een echt Feyenoord-gezin, hem min of meer overhaalde, stemde hij er mee in om deze bijzondere special te realiseren.

Met onder meer een interview met Henrik Larsson – die Wim Jansen ontdekte in zijn Zweden en met wie hij ook als trainer van Celtic werkte – en oud-spelers, onder wie boezemvriend Jan Boskamp over hun teamgenoot of trainer, en natuurlijk zijn levensloop, sportieve hoogtepunten en zijn periode in Amerika. Dat alles met uniek beeldmateriaal uit onder meer het archief van Piet Bouts, in een fraaie vormgeving.

Vanwege het overlijden van Wim Jansen op 75-jarige leeftijd op dinsdag 25 januari willen we graag alle supporters in staat stellen om de Wim Jansen special te lezen.