Skip to content

Feyenoord-supporters spelen toernooi in Oekraïne.

Na vele jaren van uitnodigingen en communicatie met de toernooi organisatie is het op verzoek van de Feyenoord Supportersvereniging eindelijk zover gekomen: Een groep van twaalf Feyenoord-supporters is vanaf vandaag (donderdag) in Oekraïne, waar zij deelnemen aan het internationale supporterstoernooi Eurofanz. In de West-Oekraïense stad Lviv, een van de speelsteden van Euro 2012, nemen de Feyenoorders het de komende dagen op tegen fans van andere Europese clubs.

Het supportersteam, dat afgelopen zondag op Varkenoord een oefenduel speelde ter voorbereiding op het toernooi, wordt begeleid door een van de Fancoaches van Feyenoord. De missie van het Eurofanz is om vriendschap en respect te ontwikkelen tussen Europese voetbalfans en sportiviteit te bevorderen. Daarnaast is er een goed doel gekoppeld aan het toernooi. Om die reden hebben de supporters allerlei Feyenoord-spullen meegenomen, die worden geschonken aan weeskinderen in Lviv.

Het team van Feyenoord is ingedeeld in een poule met een Lets en Sloveens team en het supportersteam van het Roemeense Dinamo Boekarest, een club die Feyenoord in het seizoen 1971-1972 trof in de Europacup. Verder behoren onder meer de supportersteam van sc Heerenveen en FC Kopenhagen – de oude club van Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen – tot de deelnemers.

Op vrijdag worden de groepswedstrijden gespeeld, een dag later staan de achtste- en kwartfinales op het programma en op zondag worden de halve finales en de finale gespeeld. De duels van de slotdag worden gespeeld in het Ukraina Stadium, de thuishaven van FC Karpaty Lviv die plaats biedt aan 28.000 toeschouwers. Het toernooi wordt afgesloten met een eindfeest, waarop gezamenlijk de EK-finale wordt gekeken.

Wil jij het supportersteam van Feyenoord op de voet volgen? Via het Twitter-account van de Feyenoord Foundation zullen de komende dagen regelmatig updates worden geplaatst vanuit Oekraïne.