De Feijenoorder Karperviswedstrijd

Strijd om de grootste vangst!

De eerste editie -2017

Op vrijdag 15 september 2017 vond de eerste editie van de viswedstrijd van De Feijenoorder plaats. De avond ervoor werd de loting voor de stekken verricht door Gerard Meijer, en hij beloofde de jongens nog een schietgebedje aan de weergoden te doen. Dit heeft deels geholpen, want iedereen heeft zijn spullen droog kunnen opzetten op vrijdagavond. Rond 22:30 uur brak de hemel echter open en het bleef regenen tot het einde van de wedstrijd om 17:00 uur de dag erna. Laten we daar maar niet meer over praten..

Nadat iedereen zijn juiste stek had gevonden (bij sommigen soepeler dan bij anderen, zonder namen te noemen) en de lijnen waren uitgevaren, begon het wachten op de eerste vis. En er werd gewacht… uren gingen voorbij zonder ook maar een teken van leven, totdat rond 23:30 uur de beetmelder van Wouter begon te piepen! Na een korte dril bleek echter dat het om een zeelt ging, die helaas niet meetelt voor de wedstrijd.

De weegploeg besloot om middernacht dat het genoeg was geweest en vertrok richting huis. De wekker zou om 06:00 uur gezet worden om de vangsten te bekijken en zo snel mogelijk naar de stek te rijden waar de eerste vis gevangen zou zijn. Tot zijn grote verbazing had hij echter geen enkel bericht ontvangen, en bleek dat de nacht net zo stil was verlopen als de avonduren, teleurstelling alom!

De dag was net begonnen en dat gaf enige hoop voor een beter verloop van de laatste 12 uur van de wedstrijd! En inderdaad, rond half 11 kwam het verlossende telefoontje van Ferdi en Dennie, de heren van ‘de A16 stek’, dat zij een karper in het net hadden liggen! De weegploeg was binnen enkele minuten ter plaatse en het bleek om een mooie schubkarper van ruim 10 kg te gaan! Dit gaf hoop aan de andere vissers, maar helaas werden er naast nog een paar brasems en zeelten hier en daar geen andere karpers meer gevangen.

En we mogen weer!

Jaren gingen voorbij waarin we geen karper viswedstrijd konden organiseren. Eindelijk is het in 2024 weer mogelijk om met zijn allen te strijden om de grootste vangst. Onze voornemens zijn zeker om hier weer een jaarlijkse traditie van te maken. 

Wat kun je verwachten?

  • Competitie en kameraadschap: Ga de uitdaging aan met mede-Feyenoord supporters en deel je passie voor zowel karper vissen als voor onze club.

  • Geweldige prijzen: Maak kans op toffe prijzen.

  • Onvergetelijke ervaringen: Herbeleef oude herinneringen en maak nieuwe tijdens dit bijzondere weekend aan het water.

Wanneer?

We zijn voornemens om dit evenement minstens één keer per jaar te laten plaatsvinden. De exacte datum en tijd worden ruim van tevoren aangekondigd, zodat je niets hoeft te missen!