Supporterscollectief Nederland

Supporterscollectief Nederland

Supporterscollectief Nederland is een samenwerkingsverband van 45 supportersverenigingen van 31 clubs in Nederland. Supportersverenigingen of -groepen van clubs uit de Eredivisie en eerste divisie kunnen zich bij Supporterscollectief Nederland aansluiten. Zo is De Feijenoorder ook aangesloten bij dit verband. Supporterscollectief Nederland werkt volgens het principe één club, één stem. Hierdoor heeft elke club evenveel zeggenschap. Supporterscollectief Nederland richt zich op het algemeen belang van de voetbalsupporters in Nederland. Om die reden vindt De Feijenoorder het belangrijk om de samenwerking aan te gaan.

Internationaal

Supporterscollectief Nederland is aangesloten bij Football Supporters Europe, dit is een overkoepelend orgaan van supporters(organisaties) en landelijke supporterscollectieven dat de belangen van alle supporters in Europa behartigt. Verder is Supporterscollectief Nederland aangesloten bij Supporters Direct. Dit is een internationaal actieve organisatie die zich ervoor inzet dat supporters een voorname rol krijgen in het voetbalbeleid. Supporterscollectief Nederland bezoekt bijeenkomsten van deze organisaties en werkt ook samen om bijvoorbeeld kennis te delen over bepaalde onderwerpen.

De Feijenoorder

De Feijenoorder bezoekt de bijeenkomsten van Supporterscollectief Nederland. Op die manier blijft de De Feijenoorder betrokken, heeft het inbreng en kan de vereniging ondersteuning bieden om supporters gerelateerde zaken te veranderen. Thema’s die bij de bijeenkomsten worden besproken variëren van de bezoekregelingen bij uitwedstrijden tot het gebruik van vuurwerk in het stadion. Er komen dus belangrijke onderwerpen voorbij die supporters gerelateerd zijn. Om de supporters op de hoogte te brengen van het overleg plaatsen wij een verslag. Naast die bijeenkomsten ondersteunt De Feijenoorder Supporterscollectief Nederland bij het verspreiden van informatie richting de Feyenoord achterban. Denk hierbij aan het delen van enquêtes, hierdoor krijgen ze een zo breed mogelijk beeld van de achterban. Een voorbeeld hiervan was de enquête tegen het invoeren van de 20.00 uur wedstrijden op de zondagavond. Doordat deze enquête zoveel gedeeld en ingevuld werd heeft het er voor gezorgd dat de KNVB het idee van de 20.00 uur zondagavond wedstrijden weer heeft ingetrokken. Doordat alle supportersverenigingen in een collectief samen komen, kunnen we in samenwerking met de KNVB in gesprek over supporters gerelateerde onderwerpen hierdoor staan wij sterker en kunnen wij supporters een stem geven.

Meer weten over Supporterscollectief Nederland, klik hier. Wil je de directe acties van Supporterscollectief Nederland zien, klik dan hier.

Wil je op de hoogte blijven rondom alle ontwikkelingen op supporters gebied volg Supporterscollectief Nederland dan op hun social media kanalen: