Mindervaliden

In De Kuip zijn meerdere vakken speciaal ingericht voor mindervalide supporters. Voor deze vakken kun je een seizoenkaart of losse wedstrijdkaarten kopen.
 

Locatie en reserveren

De plaatsen voor mindervaliden en hun begeleiders bevinden zich op de vakken Y (hoekvak) en Z (lange zijde). Voor deze plaatsen zijn per wedstrijd een beperkt aantal kaarten beschikbaar in de losse verkoop. Reserveren kan telefonisch bij Feyenoord Service en Tickets via telefoonnummer: 0900-1908.De kaarten voor mindervaliden zijn beschikbaar tegen een gereduceerd tarief. Een eventuele begeleider betaalt de normale prijs. Vergeet bij het reserveren niet om aan te geven of je ook een kaart voor een begeleider wilt.Hou er rekening dat de vakken Z en Y niet overdekt zijn. Bij regen bestaat de kans dat je nat wordt. Vak Y bevindt zich in de hoek bij de cornervlag en biedt vrij zicht op het veld. Sommige plaatsen op vak Z kunnen een beperkt zicht bieden in verband met de dugouts die langs de zijlijn staan. Als je gebruikt maakt van een wat lage rolstoel, hou hier dan rekening mee bij het reserveren van je plaats.

Toegang & Parkeren

Als bezoeker van de mindervalidenvakken Y en Z kun je het stadion via toegangspoort 25 binnenkomen. Hier wordt je kaart gescand en daarna kun je richting het vak. Ook jouw eventuele begeleider gaat via deze toegangspoort naar binnen. Toegangspoort 25 bevindt zich naast het gebouw van Feyenoord Service & Tickets, aan de spoorzijde van het stadion. Indien je bijvoorbeeld voor het innemen van medicatie afhankelijk bent van water, hou er rekening mee dat flesjes water niet mee naar binnen mogen. Pakjes drinken zijn wel toegestaan.

Rond het stadion zijn meerdere invalidenparkeerplaatsen beschikbaar. Deze bevinden zich op openbaar terrein en kunnen daarom niet gereserveerd worden. Deze parkeerplaatsen bevinden zich aan de Olympiazijde van het stadion, vlakbij poort 25. Volg de borden P7/P8. Het aantal plaatsen is echter beperkt dus het is raadzaam om ruim voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn.

Bij een aantal wedstrijden is een gedeelte van de weg afgesloten voor verkeer. Op vertoon van jouw invalidenparkeerkaart kun je in de meeste gevallen zo’n afsluiting passeren om de auto op één van de invalidenparkeerplaatsen te parkeren. Het is aan de politie om jou deze toegang wel of niet te verlenen.

Voorzieningen

Halverwege tussen vak Z en Y is er een speciale verlaagde horeca counter. Hier kunnen mindervalide hun bestelling doen. De verlaagde counter is er gekomen naar aanleiding van feedback tijdens de mindervalide bijeenkomsten.

Bij vak Z bevindt zich een ruim aangepast toilet. Wil je hier gebruik van maken, spreek dan 1 van de stewards aan voor de sleutel om toegang te krijgen tot deze toiletruimte.

Contact

Vanuit De Feijenoorder is ons bestuurslid Leo van den End contactpersoon. Als mindervalide supporter wil Leo zich via de vereniging graag inzetten voor de belangen van alle supporters in het algemeen maar in het bijzonder voor de belangen van de supporters met een beperking. Leo komt als rolstoelgebruiker kleine en grote problemen tegen die een valide supporter niet direct als probleem zal ervaren. Dit is uiteraard geen onwil of desinteresse maar gewoon een kwestie van een ander referentiekader. Leo bezoekt de mindervalide bijeenkomsten die Feyenoord organiseert en brengt hier verslag vanuit. Vragen naar aanleiding van deze pagina? Stuur een e-mail naar [email protected]