Skip to content

Dirk Kuyt Foundation

Sinds 25 maart 2016 mag De Feijenoorder zich scharen onder de sponsorfamilie van de Dirk Kuyt Foundation.

Als vereniging werven wij fondsen en vrijwilligers voor de Dirk Kuyt Foundation; de stichting die al 10 jaar sportevenementen voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking ondersteunt en organiseert.

Het uitgangspunt is om, middels het corporate partnership, de Foundation twee tot drie keer per jaar van een financiële injectie te voorzien. De foundation van onze voormalige Feyenoord 1 speler helpen wij zo door middel van creatieve acties. 

In april 2016 heeft voorzitter Wim van Merkensteijn namens De Feijenoorder deze samenwerking besproken en bekend gemaakt aan Dirk Kuyt.

”Werelds”, sprak Dirk Kuyt, kort en krachtig in zijn dankwoord. ”Elke hulp is geweldig, maar als die ook nog eens van je (destijds) eigen supportersvereniging komt, dan geeft dat een extra voldaan gevoel. Te meer omdat ik begrepen heb dat men elke keer weer iets nieuws wil verzinnen om de steun aan sporters met een beperking levendig te houden.”

Waar staat de Dirk Kuyt Foundation voor?

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt en (mede) organiseert inmiddels circa 175 sportevenementen door heel Nederland. Dit doet de Foundation in samenwerking met sportbonden, stichtingen, verenigingen en vrijwilligers waarbij de Foundation een financiële en/of organisatorische bijdrage biedt om sport stimulerende projecten te kunnen realiseren. Hiermee worden unieke sportmomenten voor mensen met een beperking mogelijk gemaakt.

De Dirk Kuyt Foundation richt zich op alle aangepaste sporten. Van G-voetbal tot zeilen en van rolstoeltennis tot biljarten voor mensen met Parkinson. Sporten heeft immers niet alleen een lichamelijke functie, maar speelt ook een belangrijke rol bij de sociale integratie.

De eerste stap is gezet met een inzameling onder de ruim 16.000 leden van De Feijenoorder. Daarnaast worden vrijwilligers gezocht die willen helpen bij het bezoeken van de evenementen die door de Dirk Kuyt Foundation worden gesteund.

Kijk voor meer informatie over de Dirk Kuyt foundation op: www.dirkkuytfoundation.nl/

De Feijenoorder zet zich in voor de Dirk Kuyt Foundation!

Om een constante financiële steun te bieden aan de Foundation heeft de vereniging in haar voorwaarden opgenomen dat van elk aangesloten jongerenlidmaatschap de helft van de contributie wordt overgeschreven naar de Foundation. Daarnaast kunnen nieuwe leden bij het afsluiten van een lidmaatschap kiezen voor een donatie aan de Dirk Kuyt Foundation.

Onlangs heeft de vereniging ook al meerdere veilingen opgezet waarvan de opbrengst ten goede kwam voor de Foundation.

Op 8 september 2021 hebben we samen met de Euromast de hoogste outdoor Feyenoord-expositie in Rotterdam geopend.
Aan de hand van 20 foto’s werd de bezoeker langs hoogtepunten van Feyenoord geleid.

De foto’s komen uit het fotoarchief van De Feijenoorder met o.a. beelden van Piet Bouts en Edwin Verheul.  De foto’s van (oud)spelers met hierin bijzondere momenten uit de Feyenoord-geschiedenis zijn afgedrukt op aluminium in een formaat van 85 x 85 cm en werden opgehangen aan de railing op het platform van de Euromast.

Als ambassadeur van de Dirk Kuyt Foundation heeft Jens Toornstra de expositie geopend.

Vier maanden lang konden supporters genieten van de unieke foto’s op deze prachtige plek.

In januari zijn we een veiling gestart en konden supporters bieden op de unieke (gesigneerde) foto’s. Vandaag was de dag waarop wij aan Dirk Kuyt een cheque voor de Dirk Kuyt Foundation mochten overhandigen met het opgehaalde bedrag: €𝟴𝟳𝟳𝟵,-