Feyenoord-vak op de Zuiderbegraafplaats

In 2014 is er een speciaal Feyenoord-vak geopend op de Zuiderbegraafplaats door Gerard Meijer. Meerdere partijen, waaronder De Feijenoorder, de Zuiderbegraafplaats en Feyenoord hebben er destijds voor gezorgd de het Feyenoord-vak werd gerealiseerd. Klik hier voor meer informatie over de opening in 2014. 

Renovatie Feyenoord-vak
In het seizoen 2019-2020 ontvingen wij meerdere berichten dat het Feyenoord-vak op de Zuiderbegraafplaats een opknapbeurt kon gebruiken. We zijn in contact getreden met de Zuiderbegraafplaats en hebben een plan opgesteld waarbij het gras en het monument van de supportersvereniging kon worden hersteld. Tijdens deze gesprekken kwamen we ook op het idee om de 4 houten palen die in de hoeken van het uitstrooiveld stonden en symbolisch de lichtmasten van De Kuip symboliseerde te vervangen voor aluminium lichtmasten.

Aluminium lichtmasten
Maandenlange voorbereiding gingen er voor het bedrijf Garfield Aluminium uit Schiedam aan vooraf. Van een schets naar een definitief ontwerp met lichtmasten van bijna 4 meter hoog.

Hierna kwam de wens om er net als in de lichtmasten bij De Kuip er verlichting in te plaatsen. De bedrijven Lumeco B.V., en ATO Elektro BV werkte Hand in Hand om ook dit te verwezenlijken!

Fundering lichtmasten
De lichtmasten waren klaar voor plaatsing. Dankzij de bedrijven Combinatie Civiele Technieken B.V., Aannemingsbedrijf Forteck, Duik & Bergingsbedrijf W. Smit en Aannemingsbedrijf Forteck werden er betonnen blokken geplaatst welke de fundering voor de lichtmasten vormen. De betonblokken van 1800 kg per stuk werden met een speciale kraanwagen geplaatst. Dankzij Hagoort Betonboringen zijn er gaten geboord in de betonblokken en pinnen geplaatst.

Plaatsing lichtmasten
Op vrijdag 18 september 2020 kwamen de aluminium lichtmasten inclusief verlichting aan op de Zuiderbegraafplaats. Samen met vrijwilligers werden de lichtmasten op de betonblokken geplaatst. Na maanden van voorbereiding een bekroning op het gedane werk.

Heropening Feyenoord-vak
Zaterdag 19 september heeft wethouder en loco-Burgemeester van Rotterdam Bert Wijbenga het Feyenoord-vak op de Zuiderbegraafplaats onder toeziend oog van o.a. Gerard Meijer en Erwin Beltman symbolisch heropend met een druk op de knop waarna de lichtmasten aan gingen. Prachtig werk waarin is samen gewerkt met veel partijen die vol met Feyenoordliefde zitten.

Net als in 2014 was Gerard Meijer aanwezig voor de heropening van het Feyenoord-vak. 
Voor de lange termijn is er een protocol opgesteld wie voor welke taken verantwoordelijk is op het Feyenoord-vak. We zijn als supportersvereniging ontzettend trots dat we samen met veel sponsoren het voor elkaar hebben gekregen om het Feyenoord-vak netjes te maken. De lichtmasten waken symbolisch over de overleden Kameraden.

Informatie Feyenoord-vak
Er zijn diverse mogelijkheden van begraven (particulier of algemeen) tot as-bestemmingen (bijzetten as-bus in columbarium, urnengraven en verstrooien van de as) mogelijk op het Feyenoord-vak. Deze mogelijkheden zijn niet anders dan op andere vakken op de begraafplaats, het unieke is dat het hier een vak voor Feyenoordsupporters is.

Informatie over de mogelijkheden op het Feyenoord-vak kan via de e-mail naar [email protected] of telefonisch via 010-489 8560 (van ma t/m vrij van 9:00 tot 13:00) 

Dankwoord
Wij bedanken de volgende bedrijven en personen voor hun hulp en sponsoring bij dit bijzondere project: 

Garfield Aluminium B.V.,
Combinatie Civiele Technieken
B.V., Aannemingsbedrijf Forteck,
Duik & Bergingsbedrijf W. Smit,
Lumeco 
B.V.,
ATO Elektro BV,
Hagoort Betonboringen,
Erwin Beltman,
Grado Graveer 
techniek,
Boers & Co,
Madern International B.V.,
Vasthouden,
Glashandel 
Rotterdam,
eyecatcher.nu,
campenhout.com en de medewerkers van de 
Zuiderbegraafplaats.

 

Op maandag 19 oktober 2020 heeft het bedrijf eyecatcher.nu bovenstaande dronebeelden gemaakt boven het Feyenoord-vak.

Foto’s: Eyecatcher de Filmmakers, Danny de Groot, Peter Paul Klapwijk en Gijs van Delft.

Zuider Begraafplaats