Skip to content

Geen sfeeractie a.s. donderdag

Aankomende donderdag staat de wedstrijd tegen Manchester United op het programma. Dit soort thuiswedstrijden brengt altijd het beste boven in het sfeerteam van De Feijenoorder en Feyenoord Supportersvereniging.

Helaas hebben we voor deze en de komende Europese thuiswedstrijden besloten geen grote sfeeractie op poten te zetten. De maatregelen rond de thuiswedstrijden maken het voor ons moeilijker een sfeeractie neer te zetten van het niveau dat wij van onszelf eisen. Een niveau dat het Feyenoordgevoel optimaal uitdraagt en stimuleert. Dat tribunes en team steunt bij het maken van een geweldige ambiance. We hopen dat supporters begrip kunnen opbrengen voor ons besluit en zich achter het team scharen a.s. donderdag.

Samenwerking

We ondersteunen graag bij heel veel wedstrijden de fantastische sfeer die Feyenoordsupporters uit zichzelf maken, maar het realiseren van sfeeracties kost tijd, energie en medewerking vanuit allerlei partijen waaronder club, stadion, KNVB en UEFA. We zien daarin de afgelopen jaren verschuivingen en aanvullende eisen. Dit maakt het voor het kernteam lastiger om sfeeracties te realiseren op de manier zoals wij dat graag willen. We proberen daar met genoemde partijen uit te komen, maar dat lukt helaas niet altijd.

Niet te koop

Dan nog even dit. De eredivisie nv dacht in het kader van 60 jaar eredivisie sfeeracties te kunnen gebruiken ter meerdere glorie van zichzelf door een geldprijs en wedstrijd uit te schrijven. Daar doen wij niet aan mee. We waren niet de enigen die zich daar niet in konden vinden zoals jullie hebben kunnen zien op meerdere tribunes. Sfeeracties vanuit commercieel oogpunt doen wij nooit aan mee.