Skip to content

Staanplaatsen in Kuip

De discussie over staan en staanplaatsen in De Kuip speelt de afgelopen periode weer erg op de voorgrond. Vanuit de Feyenoord Supportersvereniging (FSV) zijn de afgelopen jaren al eerder initiatieven gestart om hierover samen met de club en diverse andere partijen het gesprek aan te gaan. Natuurlijk onderbouwd met meerdere voorbeelden naar staanplaatsen in moderne stadions in Nederland en Duitsland. De FSV vindt dat staan mogelijk moet zijn zolang er onderling tussen alle betrokken partijen duidelijke afspraken bestaan.

Ook in de afgelopen periode zocht het bestuur actief contact met Feyenoord om dit gesprek, samen met andere partijen zoals politie, gemeente en KNVB, nieuw leven in te blazen. Feyenoord is nog niet op onze uitnodiging ingegaan.

Wel gaat de club in gesprek met enkele supporters die op vak S staan en daar de afgelopen weken in aanvaring kwamen met stewards. Dit als gevolg van het nieuwe optreden van Feyenoord rond het handhaven van de eigen regels. Daarbij lijkt het alleen om deze problematiek te gaan en niet over een structurele oplossing. Wij vinden het belangrijk dat de discussie met alle betrokken partijen plaatsvindt.