Skip to content

Vanavond gesprek De Feijenoorder en Feyenoord City

Vanavond vindt een gesprek plaats tussen de Feyenoord Supportersvereniging De Feijenoorder en de projectorganisatie achter Feyenoord City (FC). Na een informerend gesprek in augustus heeft de vereniging schriftelijk diverse vragen gesteld zoals u misschien wel heeft gelezen in de Hand in Hand van Oktober of op onze website. Deze vragen gingen onder meer over de locatiekeuze, het vergelijk tussen renovatie, nieuwbouw varianten, mobiliteit en het belangrijkste: de financiële voordelen voor Feyenoord op korte en lange termijn. Medio september hebben we antwoorden ontvangen die onze vragen deels hebben beantwoord. Daarover gaan we vanavond in gesprek.

Constructief meedenken

Als officiële supportersvertegenwoordiging vinden we het belangrijk om samen met de club en Feyenoord City naar de plannen te kijken. Waar mogelijk geven we input. Ook vertalen we graag de wensen van supporters naar het uiteindelijke plan. We willen daarvoor inzage in het Plan van Eisen, ook als dat pas een conceptversie is of een document op hoofdlijnen.

Goed oordeel vormen

De gesprekken met Feyenoord City zijn voor de supportersvereniging nodig om goed te kunnen inzien wat de gevolgen van de plannen zijn voor Feyenoord en haar supporters. Dat helpt om er uiteindelijk zeker van te zijn dat het beste plan uitgevoerd wordt.

Vertrekpunt vereniging

We streven als vereniging het beste voor Feyenoord na. Daarbij leveren we graag namens onze leden een constructieve, inhoudelijke en zorgvuldig onderbouwde bijdrage aan de toekomst van de club. In de toekomst is Feyenoord een financieel gezonde organisatie die alle faciliteiten die bijdragen aan sportief succes kan realiseren. Het stadion moet een zo groot mogelijke impuls geven voor het spelersbudget en supporters moeten zich er thuis voelen.

Vanuit dit vertrekpunt kijken we naar de plannen. We zoeken door vragen te stellen mee naar de beste, meest gezonde optie voor Feyenoord en geven daaraan graag onvoorwaardelijke steun. Die steun moet helpen bij draagvlak voor de besluiten die op enig moment in tijd worden genomen. Dat is zoals veelvuldig onderschreven door de Rotterdamse politiek in het belang van alle betrokken partijen.

Vragen aan Feyenoord City

Heb jij als supporter ook vragen aan Feyenoord City? Stuur ze naar ons toe dan nemen wij ze mee in de overlegmomenten die we met hen hebben. We blijven, zoals we in Hand in Hand al deden en sinds kort ook op de website, actief communiceren over de gesprekken die we voeren!