Skip to content

Aboutaleb roept Feyenoord-directie op met supporters te praten

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft de directie van Feyenoord maandagavond opgeroepen om met haar supporters in gesprek te gaan. Dat deed hij op een zelf georganiseerde bijeenkomst in De Kuip waarbij onder andere directieleden en supporters van de club aanwezig waren in het kader van de veiligheid rondom wedstrijden.

Aboutaleb hoopt door zijn oproep dat directie en supporters een oplossing vinden voor de spanningen die al jarenlang leven tussen beide partijen. Supporters zijn vooral boos dat er nog geen zelf voorgedragen lid in de Raad van Commissarissen van Feyenoord is benoemd. De toezegging daarvoor zouden zij wel hebben gekregen van de Rotterdamse club.

“Onder andere de laatste demonstratie waartegen ik moest optreden was daar het gevolg van”, doelt Aboutaleb op de protestmars die in februari eerder dit jaar werd gehouden voor het duel met Roda JC. Daarbij werden honderden Feyenoord-supporters gearresteerd. “Los het op! Het is een bron van een heleboel ergernis”, luidt de oproep van de burgervader.

‘Dat weet ik niet’
Aan de hand van stellingen mochten supporters maandag op verschillende zaken reageren, waarbij de emoties hoog opliepen. Veel kritiek was bestemd voor Feyenoord’s algemeen directeur Eric Gudde, die eveneens aanwezig was. Op de vraag of de oproep van Aboutaleb te negeren is, antwoordde Gudde met de woorden: “Nou, dat weet ik niet.” Zijn commentaar schoot bij de honderden aanwezige supporters in het verkeerde keelgat.

Aboutaleb nodigde de supporters vervolgens uit om begin volgend jaar de bijeenkomst voort te zetten op het stadhuis. “Laten we beginnen door met elkaar in gesprek te blijven. Daarmee hoop ik te bereiken dat ik zo min mogelijk politie kwijt ben met voetbal, zodat het voor veel gezinnen leuk is om met kinderen naar voetbal te gaan”, aldus de burgemeester tegenover RTV Rijnmond.

Bron: RTVRijnmond