Skip to content

Mossou: ‘Feyenoord kan met tegenslagen omgaan’

Sjoerd Mossou heeft donderdagavond positieve dingen gezien bij Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Zorya Luhansk in de Europa League. De Rotterdammers kwamen vroeg op voorsprong, maar na een bizarre minuut waarin Eric Botteghin twee gele kaarten kreeg en een penalty veroorzaakte eindigde het in een 1-1 gelijkspel.

“Het is goed om te zien dat Feyenoord met een tegenslag kan omgaan en niet de kluts kwijt raakt. Die rare minuut waarin alles tegen zat verzin je bijna niet, maar ze hebben zich goed overleefd en zelfs kansen gecreëerd. 1-1 was een terechte uitslag”, zegt Mossou een dag na de wedstrijd in de regionale voetbaltalkshow FC Rijnmond.

Feyenoord staat nu samen met Fenerbahçe gedeeld bovenaan in groep A. Over drie weken gaat de Rotterdamse club op bezoek bij Manchester United, dat in De Kuip met 1-0 werd verslagen. “Die wedstrijd kun je echt gelijkspelen. Ik zie bijna iedere wedstrijd van Manchester en dat is echt geen wonderploeg. Het is een soort marketing-machine geworden waar voetbal niet centraal staat. Je moet daar gewoon normaal voetballen.”

In de eredivisie staat de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst nog altijd bovenaan. Ajax volgt echter op drie punten achterstand. “De voorsprong is kleiner geworden en de druk neemt toe. Het probleem is dat je te weinig spelers hebt die een wedstrijd voor je beslissen als het niet loopt. Daar heeft Ajax er meer van”, aldus de journalist van het Algemeen Dagblad.

Bron: RTVRijnmond