Skip to content

Bijna vertrokken Hansson staat voor eredivisiedebuut

Nog maar een paar dagen geleden zinspeelde hij op een spoedig vertrek bij Feyenoord. En nu is plots zijn debuut in de eredivisie aanstaande. Pär Hansson staat zondagmiddag onder de lat bij de koploper, die op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles. Hij neemt in Deventer de plaats in van Brad Jones die donderdag tegen Zorja Loegansk een blessure aan zijn bovenbeen opliep.

Bij Feyenoord zullen ze zich dan ook met terugwerkende kracht gelukkig prijzen dat ze de Zweed niet afgelopen zomer al hebben laten gaan. Tegen het eind van de transferperiode meldde immers het Turkse Gazientepspor zich in Rotterdam voor de doelman, die begin dit jaar naar De Kuip was gehaald als vervanger van de ernstig geblesseerd geraakte reservekeeper Warner Hahn.

Toen in juli eerste keus Kenneth Vermeer een achillespees scheurde en langdurig langs de kant kwam te staan, hoopte Hansson door te schuiven naar de hoofdmacht. Hij verdedigde inderdaad de Feyenoordkleuren in de (met 1-0 verloren) wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, maar moest vervolgens plaats maken voor de in allerijl gecontracteerde Jones.

De zevenvoudig international, die tot zijn komst naar Nederland tien jaar onder contract had gestaan bij Helsingborgs IF, beweert het nog altijd prima naar zijn zin te hebben bij Feyenoord. Niettemin is het gebrek aan speelminuten hem toch tegen gaan staan.

“Mogelijk kan een transfer in januari daar een oplossing voor bieden”, opperde de zaakwaarnemer van Hansson daags voor het Europa League-duel met Zorja. “We waren al in contact met Djurgården, maar die hebben uiteindelijk voor Andreas Isaksson gekozen.” FC Midtjylland, de Deense club van Rafael van der Vaart,zou inmiddels belangstelling hebben getoond.

Een glansrol in Deventer zal de 30-jarige sluitpost, die weet dat naast Jones ook Hahn binnenkort weer speelklaar is, dan ook uiterst gelegen komen.

Bron: NOS