Skip to content

Hiele: ‘Vejinovic en Tapia zijn geen middelmaat’

Joop Hiele is van mening dat Feyenoord de nederlaag bij Go Ahead Eagles niet kan wijten aan vermoeidheid. Volgens de voormalig doelman is het eerder een mentale kwestie. “Er is als ploeg te weinig energie in de wedstrijd gelegd. Dat komt in eerste instantie vanuit je bovenkamer, want die stuurt het aan. Je lichaam doet het niet uit zichzelf.”

De Rotterdammers moesten het in Deventer wel stellen zonder sterkhouders Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena. Daardoor stonden Marko Vejinovic en Renato Tapia in de basis. “Maar dat is ook geen middelmaat. Ze hebben bij subtoppers gespeeld, waar zij de uitblinkers waren. En dus heb je voldoende kwaliteiten om bij Feyenoord mee te doen”, zegt Hiele.

“Nu zeggen we dat El Ahmadi en Vilhena de top zijn van Nederland, maar vorig jaar spraken we anders. Dat moet je wel in perspectief zien. Natuurlijk hebben Vejinovic en Tapia niet goed gespeeld, maar de andere spelers ook niet”, concludeert de oud-keeper van Feyenoord en FC Dordrecht zondag in de regionale voetbaltalkshow FC Rijnmond.

Doelmannen
Vanwege de blessure van de voorlopige eerste keeper Brad Jones stond de Zweedse sluitpost Pär Hansson zondag bij Feyenoord onder de lat. Ook het laten debuteren van de 18-jarige Justin Bijlow was een optie geweest volgens Hiele. “Dit had een moment kunnen zijn, maar er waren al veel wisselingen”, vervolgt hij. “Misschien vond de technische staf het daarom niet verstandig om een jonge gozer in het doel te zetten. Dat is een risico.”

Als Kenneth Vermeer en Warner Hahn weer zijn hersteld zit Feyenoord ruim in de keepers. Het is de vraag of het aflopende contract van Jones verlengd moet worden. “Uit financieel oogpunt zou ik dat niet doen, maar Warner is er straks een jaar uit geweest. Misschien is het goed om hem te verhuren en dan eventueel Jones te behouden. Dat is afhankelijk van hoe de situatie wordt”, aldus Hiele.

Bron: RTVRijnmond