Skip to content

Boeiende editie ‘De tafel van Kees’ in De Kuip.

Prikkelende stellingen, aansprekende gasten uit de voetbalwereld en een grote houten tafel. Het zijn de ingrediënten voor ‘De Tafel van Kees’, een door Kees Jansma gepresenteerd tv-programma dat normaal gesproken iedere zondagochtend te zien is op FOX Sports. Maandagavond stond de complete setting echter in De Kuip, waar driehonderd leden van de Feyenoord Business Club getuige waren van een speciale editie, met Giovanni van Bronckhorst, Martin van Geel en Mark Koevermans als gasten.

Kees Jansma
Kees Jansma

Teamspirit
Onder leiding van de vlijmscherpe presentator Jansma en analyticus Kenneth Perez werden de actuele ontwikkelingen binnen Feyenoord besproken. Zo stond Giovanni van Bronckhorst nog even stil bij de laatste wedstrijd van het eerste elftal, die met 1-0 verloren ging bij Go Ahead Eagles. ‘Natuurlijk was ik teleurgesteld na die wedstrijd, maar ik ga er nog steeds vanuit dat het een incident was. We staan nog altijd bovenaan in de Eredivisie en de Europa League en zitten nog in de KNVB Beker. De teamspirit is onverminderd groot,’ zo vertelde de hoofdtrainer, wiens ploeg zondag de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

Gouden greep
In dat duel rekent Van Bronckhorst onder meer op topscorer Nicolai Jørgensen, wiens komst naar De Kuip als ‘een gouden greep’ wordt bestempeld door zijn landgenoot Perez. ‘Ik ben verrast hoe goed hij het doet in een driespitsensysteem, want Nicolai was altijd gewend om in een tweespitsensysteem te spelen. Ik heb in het verleden heel veel spelers gezien die moeite hadden met die omschakeling,’ aldus de oud-prof.
‘We volgden Nicolai al een aantal jaren,’ vertelde Van Geel, ‘en om een zo goed mogelijk beeld te krijgen, probeer je je zo breed mogelijk te oriënteren. Daarom heb ik naast Kenneth onder meer ook Jon Dahl Tomasson gebeld. Iedereen had het over de omschakeling van het twee- naar driespitsensysteem, maar wij schatten in dat Nicolai die stap kon maken. De technische staf is hard bezig om dat nog verder te verfijnen, maar ik ben er nu al van overtuigd dat wij binnen ons budget een van de beste spitsen hebben binnengehaald.’

'De tafel van Kees'
‘De tafel van Kees’

Groei
Commercieel directeur Mark Koevermans stond onder meer stil bij de groei die de Feyenoord Business Club de afgelopen jaren doormaakte. Inmiddels telt het grootste zakelijke netwerk van Rotterdam 825 leden. ‘In de financieel moeilijke jaren hebben we nooit bezuinigd op de jeugdopleiding, maar ook nooit op sales. Daardoor zijn we op zakelijk gebied enorm gegroeid, evenals op de vlakken sponsoring en merchandising. We kunnen commercieel bijna niet meer groeien in het huidige stadion. Om die gewenste groei voor elkaar te krijgen, zullen we naar een nieuw stadion moeten,’ benadrukte Koevermans.

Jansma en Perez vertrokken hierna snel naar de studio van FOX Sports, waarvandaan maandagavond om 22:00 uur een nieuwe editie van het programma ‘Natafelen’ wordt uitgezonden. De FBC-leden praatten onder het genot van een diner nog even na over de boeiende FBC Business Borrel, maar keken ook alvast uit naar de komende evenementen. In december staan onder meer het FBC Netwerkontbijt (dinsdag 6 december) en het FBC Kerstdiner in The Harbour Club (maandag 19 december) op het programma.

Bron: Feyenoordnl