Skip to content

PROFESSOR  FEYENOORD 2016

EN DE WINNAAR IS: ……. KEES VAN GENT
 

Er is van alles aan gedaan om Kees van Gent van z’n 5e overwinning af te houden: makkelijke vragen, moeilijke vragen, vreemde vragen, grappige vragen, meerkeuzevragen enz. enz, het heeft allemaal niet geholpen. Zelf het toekennen aan het duo Van Gent/Twigt van het nummer 13 hielp niet. Presentator Frank Vijg wees er gedurende de avond vele keren op, maar zag het duo al snel op kop komen en het bleek ook in de finaleronde de top-2 te hebben behouden.

De vraag was alleen: wie is de nummer 1, en nèt zo belangrijk: wie wordt de nummer 3?

 

In de 1e ronde begonnen 28 duo’s aan de strijd; na de twee rondes-in-duo’s ging koppel 13, Kees van Gent en Hans Twigt, al aan kop, maar werden ze op de voet gevolgd door vader Jaap en zoon Mark Lievisse Adriaanse. Het bleef dus spannend tot het laatst, maar uiteindelijk bouwde het topduo de voorsprong weer uit, ondanks de vreemde vragen en de veranderde puntentelling.

Bij de prijsuitreiking werden er drie favorieten naar voren geroepen door Frank Vijg en samen met eregast Uli van Gobbel werden de prijzen uitgereikt:

Zoon Mark Lievisse Ariaande won de 3e prijs, Hans Twigt de 2e prijs en Kees van Gent werd, net als in 2009, 2012, 2013 en 2015, tot Profesor Feyenoord uitgeroepen, met de mooie professorenmantel en de baret. Voor de 5e keer dus, en iedereen gaat zich vanaf vandaag afvragen hoe we dit een volgende keer kunnen voorkomen. En Kees en Hans liggen daar niet wakker van, ook zij studeren verder in hun lievelingsvak, Feyenoord.

 

De Top 5

 

 1. Kees van Gent​​ ​71 punten

 2. Hans Twigt​​​67 punten

 3. Mark Lievisse Adriaanse​58 punten

 4. Jaap Lievisse Adriaanse​​56 punten

     Paul Groenendijk​​​56 punten

 

NB: de 13e editie van Professor Feyenoord is op vrijdag 24 november 2017.

 

 

Foto: Kees van Gent, winnaar 2016 (foto van Edwin Verheul, 2015)

 

 

 

 

​​