Skip to content

Feyenoord en gemeente akkoord over nieuwe trainingsaccommodatie

Feyenoord en de gemeente Rotterdam hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de bouw van een nieuw trainingscomplex voor het eerste elftal. Dat maakte algemeen directeur Eric Gudde woensdagmiddag bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie in De Kuip.

Afgelopen maandag werd de samenwerkingsovereenkomst officieel ondertekend op het Rotterdamse stadhuis door Gudde en wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie).
De ondertekening van de overeenkomst houdt in dat Feyenoord definitief kan gaan bouwen op het voormalige terrein van VV Hillesluis. De eerste training op de nieuwe accommodatie moet plaatsvinden aan het begin van het seizoen 2018-2019, zoals al eerder bekend werd gemaakt.

Cruciaal
‘De ondertekening van deze overeenkomst is een cruciaal punt in de verdere ontwikkeling van het topsportklimaat,’ zei Gudde tijdens zijn nieuwjaarsspeech. ‘In mijn ogen is de realisatie van een nieuw trainingscomplex voor het eerste elftal en de Academy en sportclub een van de belangrijkste ontwikkelingen bij Feyenoord van de afgelopen tien jaar. Kwaliteit in spelers en staf hebben we al rondlopen op de huidige trainingsvelden, maar pas met deze nieuwe accommodaties krijgen diezelfde spelers en stafleden vanaf het seizoen 2018-2019 eindelijk de topsportfaciliteiten die horen bij hun torenhoge ambities én die van onze club.’

Ontwikkeling
Ook wethouder Schneider toont zich verheugd met de ondertekening van de overeenkomst. ‘Wat goed is voor Feyenoord, is ook goed voor de stad,’ zegt hij. ‘Feyenoord krijgt een heel mooie trainingsaccommodatie op een heel mooie locatie. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van Feyenoord, belangrijk voor de ontwikkeling van Rotterdam-Zuid en dus ook voor de stad Rotterdam.’

In april 2016 ondertekenden Feyenoord en de gemeente al een intentieverklaring voor de bouw van het nieuwe trainingscomplex. Destijds sloten Feyenoord, Sportclub Feyenoord en de gemeente tevens een overeenkomst voor de bouw van een nieuwe trainings- en wedstrijdaccommodatie voor Sportclub Feyenoord en Feyenoord Academy.

Bron: Feyenoordnl