Skip to content

Van het bestuur, januari 2017

Elke maand verschijnt in het officiële Hand in Hand magazine van De Feijenoorder het artikel van de Bestuurstafel. In het artikel worden de leden van De Feijenoorder op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen rond de vereniging. Zo steken wij veel tijd in het behartigen van de belangen van Feyenoord supporters en onze leden in het bijzonder. Wij voeren gesprekken met vele partijen en doen hieronder daarvan kort verslag.

Evaluatie stuurgroep op de Stip

Op 21 november is de Stuurgroep op de Stip geëvalueerd. Zoals in de vorige Hand in Hand viel te lezen, kwamen er de nodige pijnpunten aan de oppervlakte. Feyenoord heeft duidelijk een zeer slechte verhouding met een deel van de achterban. De Gemeente vond het een interessante avond en was blij dat er in ieder geval met elkaar gesproken werd. Zij zetten daarom in op een vervolg in het eerste kwartaal van 2017. Op de avond heeft de gemeente de toezegging dat het verslag openbaar wordt gedeeld met de aanwezigen. Bij de evaluatie was Feyenoord niet aanwezig, ondanks dat een tiental data als mogelijke overlegmomenten was voorgesteld. De club heeft in het verleden meermalen aangegeven van mening te zijn dat de supportersvereniging bij deze belangrijke besprekingen aanwezig moet zijn. De Feijenoorder zet dit onderwerp op de agenda voor het overleg met de club, om duidelijk te krijgen of en hoe de club verder wil met voetbal 2020 en normalisatie.


Reis naar Manchester United – Feyenoord

ManchesterOp 24 november speelde Feyenoord op Old Trafford tegen Manchester United. Het sportieve resultaat was teleurstellend. Maar voor de duizenden meegereisde Feyenoord-supporters was het een gedenkwaardige reis. De Feijenoorder organiseerde een charter en een busreis. Deze reizen zijn vlekkeloos verlopen. De vereniging tracht bij iedere Europese uitwedstrijd een reis te organiseren, zodat leden deze kunnen bijwonen.


Staan op de trappen

Op 29 november vond er opnieuw een gesprek plaats tussen Feyenoord en een groep supporters van Vak S over het staan op de trappen. In een eerder overleg werd gesproken over de behoeften van de supporters. In dit overleg werd al gerichter gesproken over het aanbrengen van railseats op bepaalde vakken. Het bestuur van De Feijenoorder was op hetzelfde moment uitgenodigd bij een gesprek met Feyenoord City over een onderbouwing van de stadionplannen, waarover een dag later een persconferentie gehouden zou worden en was daarom niet aanwezig.


Overleg Feyenoord City

toelichting plannen voor Feyenoord City

In dit overleg kregen we een presentatie van Feyenoord City. Daarbij werd de stand van zaken behandeld. Hierbij kwam meer inhoudelijke informatie op tafel. Ieder onderwerp werd toegelicht door iemand die daarvoor verantwoordelijk was, zoals Social Return, Financieel, Stadionontwikkeling. De volgende ochtend stond de perspresentatie gepland, waarbij meer informatie zou worden gepubliceerd. Feyenoord City heeft aan De Feijenoorder gevraagd om aanwezig te zijn en een reactie te geven, zodat deze kon worden meegenomen in de persberichten. De vereniging heeft aangegeven ervoor te willen waken om de suggestie te wekken, onderdeel van Feyenoord City te zijn. Ook omdat nog onvoldoende is toegelicht waarom dit het beste plan voor de toekomst van Feyenoord is en wat het effect is voor het spelersbudget. Wel ontvingen we een overzicht van een geïndexeerd spelersbudget in percentages, vertaald naar de toekomst. Maar hierin stonden geen exacte bedragen en ook de onderbouwing van de cijfers ontbrak. Als de vereniging een standpunt inneemt, willen we dat met vertrouwen richting onze leden kunnen doen. Op dat punt zijn we momenteel nog niet.


Feyenoord Supportersraad

Op 30 november vond de Feyenoord Supportersraad plaats. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door De Feijenoorder. Op deze avond is teruggeblikt op de organisatie van de inmiddels gespeelde Europese wedstrijden. Ook is er gesproken over de enquête die is gehouden onder supporters van Feyenoord, over de plannen van Feyenoord City. De raad vond de vragen misleidend en de uitkomsten werden geïnterpreteerd op een wijze die de ingeslagen richting rechtvaardigen. De raad heeft zich inhoudelijk niet uitgesproken over de plannen van Feyenoord City, maar sprak teleurstelling uit dat er niet op integere wijze onderzoek is gedaan naar de mening van de achterban.

Verder is stilgestaan bij een aantal afzonderlijke vragen van raadsleden, bijvoorbeeld over de financiële situatie van Feyenoord, de rol van de RvC en over de samenstelling en werkvormen van de Supportersraad zelf.


Fusie FSV en vereeniging De Feijenoorder een feit!

Op 3 december zijn bij de notaris de laatste benodigde handtekeningen gezet om de fusie tussen de FSV en Vereeniging de Feijenoorder te bekrachtigen. Dit wilden we graag voor de Algemene Ledenvergadering afronden. De komende tijd wordt onder andere gewerkt aan een beleidsplan, een nieuwe huisstijl en de integratie van website en social media accounts.


Sfeergroep in gesprek met Feyenoord City

Op 3 december publiceerde onze sfeergroep een bericht, waarin ze uitlegden dat unieke sfeerverhogende kenmerken in het nieuwe stadion niet terug zouden komen, op basis van door Feyenoord City verstrekte informatie. Zij zijn daarover op 7 december in gesprek gegaan met Feyenoord City na afloop van de Algemene Ledenvergadering van de VASF. Deze elementen staan nu nog nadrukkelijker op de agenda van Feyenoord City. Het bestuur van De Feijenoorder betrekt een afvaardiging van de sfeergroep erbij op het moment dat de ontwerpfase daar is.


Algemene ledenvergadering De Feijenoorder

Op 7 december vond de Algemene Ledenvergadering van de vereniging plaats. Hierbij is Gijs van Delft herkozen als algemeen bestuurslid. Secretaris Wouter van Yperen trad af en werd ter plaatse bedankt voor zijn inzet voor de vereniging. Zijn functie wordt overgenomen door Eduard Cachet. Eduard had – overigens net als Dez Veth – door de fusie van de verenigingen een plek als algemeen bestuurslid. Maar omdat bestuursleden op functie worden verkozen, diende er voor Eduard ook te worden gestemd.


Aandeelhoudersvergadering stadion Feijenoord

Op 13 december vond de Algemene Aandeelhouders Stadion Feijenoord plaats. Tijdens deze vergadering werd vanzelfsprekend ook uitgebreid gesproken over de plannen van Feyenoord City. Het voorstel over het zitplaatsrecht in het nieuwe stadion werd uiteindelijk niet in stemming gebracht, omdat de aanwezige aandeelhouders nog teveel vragen hadden over de plannen van Feyenoord City, de effecten voor het spelersbudget en de risico’s die genomen worden. Men vond het onverstandig om te stemmen over het zitplaatsrecht, terwijl er nog weinig te zeggen valt over de slagingskans van de realisatie van een nieuw stadion.

Zet een streep door discriminatie
Discriminatie

Op 14 december werd een initiatief gestart om discriminatie in het voetbal tegen te gaan. Hierbij werd symbolisch een streep gezet door discriminatie. Ook het Supporterscollectief Nederland steunt de campagne.
Bestuurslid Remco Ravenhorst was namens het Supporterscollectief aanwezig bij de lancering van de campagne. De Feijenoorder steunt het initiatief omdat we geloof hebben in de verbindingskracht van voetbal. Voetbal is voor iedereen, ongeacht afkomst, religie, ras of geaardheid.


Bekerloting Vitesse – Feyenoord

Op 15 december werd Feyenoord gekoppeld aan Vitesse. De wedstrijd wordt op 26 januari afgewerkt in Arnhem. Direct werd duidelijk dat er veel interesse onder Feyenoord-supporters is om deze wedstrijd bij te wonen. De Feijenoorder heeft Feyenoord gevraagd om extra kaarten. En daarbij de uitkomst snel en duidelijk bekend te maken.  Inmiddels is bekend geworden dat er voor Feyenoord-supporters 1200 kaarten beschikbaar zijn. Ondanks dat het 200 kaarten meer zijn dan Vitesse verplicht is af te staan, is het resultaat teleurstellend.


Sfeeractie in het kader van de Hartstichting

17-12-2016: Voetbal: Feyenoord-Vitesse: Rotterdam Foto: Edwin VerheulMedio november werd De Feijenoorder benaderd of de sfeergroep wilde meewerken aan een campagne van de Hartstichting om vrijwilligers te trekken. Feyenoord, Opel, de Hartstichting én De Feijenoorder hebben zich gezamenlijk hard gemaakt voor dit goede doel. Bij de opkomst van de spelers veranderde De Kuip heel even in een zee van harten, toen duizenden supporters de vellen tijdens de opkomst omhooghielden. Maar liefst 38000 vellen zijn voor de sfeeractie gebruikt, waaruit 36 harten tevoorschijn kwamen. 30 vrijwilligers zijn twee dagen aan de slag geweest om de sfeeractie tot een succes te maken.


Speciaal voor alle niet-leden van de Hand in Hand hebben we hieronder dit kleine stukje uit het magazine online gezet in PDF vorm. Laat uzelf informeren. Word lid van de De Feijenoorder!

[button color=”” size=”large” type=”” target=”_blank” link=”https://www.defeijenoorder.nl/wp-content/uploads/2017/01/HiH-5-bestuurstafel.pdf”]Hand in Hand, januari 2017 – Van de bestuurstafel![/button]