Skip to content

Feyenoord Museum geopend tijdens Museumnacht010

Speciaal voor de Museumnacht010 opent het Feyenoord Museum eenmalig haar deuren in de avonduren. Op zaterdag 4 maart is het onlangs heropende museum aan de Olympiazijde van De Kuip te bezoeken van 20:00 tot 01:00 uur.

Reis door historie

Tijdens de Museumnacht010 kunnen geïnteresseerden in het Feyenoord Museum een reis maken door de rijke clubgeschiedenis. Aan de hand van de vele trofeeën, talloze relikwieën en een indrukwekkende tijdlijn wordt het verhaal van de geschiedenis van Feyenoord en De Kuip verteld, terwijl bezoekers ook hun eigen Feyenoord-sterrenteam kunnen samenstellen.
DQ8A1428

Spandoek

Daarnaast is vanaf de oude eretribune het spandoek ‘De Zilvervloot’ te bewonderen, dat getoond werd voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd Feyenoord – Sevilla (2014). De Feijenoorder zorgt tijdens de Museumnacht010 voor de presentatie van het doek en leden van het sfeerteam geven uitleg over de totstandkoming van dergelijke spandoeken.
Feyenoord - Sevilla

Wandschilderingen

Verder kunnen bezoekers van de Museumnacht010 de enorme wandschilderingen van Dolf Henkes uit 1937 bekijken. Deze meterslange schilderingen in de Van Zandvliet zaal zijn onlangs gerestaureerd. Ook is er de gehele avond de gelegenheid om iets te drinken in ‘De Vereeniging’, voorheen de Stadionzaal.

Vierluik- Dolf Henkes
Vierluik- Dolf Henkes

Kaarten Museumnacht010

Tijdens Museumnacht010 heb je alleen toegang tot het Feyenoord Museum met een passe-partout, dat je voorafgaand aan je bezoek dient aan te schaffen. Passe-partouts zijn te koop via www.museumnacht010.nl en bij meerdere van de ruim veertig deelnemende locaties. Het Feyenoord Museum is alleen toegankelijk via de Olympiazijde van De Kuip. Hier stopt ook de speciale Museumnacht-bus, waarvan je met een passe-partout gratis gebruik kunt maken. Alle informatie is te vinden op de website van Museumnacht010.
DQ8A1399