Skip to content

“Dan wordt het alleen een nette felicitatie, zoals het tussen clubs hoort.”

Excelsior heeft stadgenoot Feyenoord een goede dienst bewezen. De Kralingers speelden zondag met 1-1 gelijk tegen Ajax, de titelbelager van Feyenoord. Eric Gudde bedankte zijn zoon Wouter Gudde van Excelsior en juichte hartstochtelijk in de auto.

“Ja, ik kreeg geloof ik al om 16.16 uur een appje. Ze waren op de terugweg van sc Heerenveen bij Almere en iedereen in de auto ging uit zijn dak. Dit is goed voor Feyenoord”, vertelt Wouter Gudde in De Telegraaf. Laatstgenoemde is commercieel directeur bij Excelsior, vader Eric is algemeen directeur bij Feyenoord.

Was het voor Wouter belangrijk om Ajax een voet dwars te zetten? “Natuurlijk kijk je daar wel een beetje naar. Maar wij vinden onszelf te goed om te degraderen en hebben de punten hard nodig om minimaal vijftiende te worden”, vervolgt hij. “Vooraf teken je voor één punt tegen Ajax, maar achteraf had er misschien wel meer ingezeten.”

Is de Excelsior-man ook aanwezig op het titelfeest van Feyenoord, als de titel wordt gepakt? “Ik ben doodziek als wij degraderen. Dan interesseert het me niks wat er met Feyenoord gebeurt. Dan wordt het alleen een nette felicitatie, zoals het tussen clubs hoort.”

Bron Netwerk