Skip to content

Winnend oud-Feyenoord oogst applaus in De Kuip

De draai- en keeracties van Michael Mols, de rushes van Theo Lucius, de lange pass van Pascal Bosschaart en de fraaie trap van Pierre van Hooijdonk: oude tijden herleefden woensdagavond in De Kuip, tijdens de voorwedstrijd tussen Oud-Feyenoord en de Suriprofs Legends.

Terwijl de tribunes langzaam volstroomden in De Kuip in aanloop naar het hoofdprogramma, Feyenoord – FC Dordrecht, waren op het veld al verschillende hoogstandjes te zien. Feyenoorders uit verschillende generaties namen het op tegen een elftal van met aansprekende namen als Edgar Davids, Orlando Engelaar, Serginho Greene en Glenn Helder.

Engelaar, die de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep, maakte in de rust een ‘transfer’ naar Oud-Feyenoord, wellicht in de hoop op die manier de wedstrijd winnend af te sluiten.

Dat lukte ook, zo zagen ook coaches Willem van Hanegem en Lex Schoenmaker vanuit de dugout, want een doelpunt van Pierre van Hooijdonk in de eerste helft bleek het enige van de wedstrijd. De oud-spits benutte een door Mols verdiende strafschop en bezorgde Oud-Feyenoord daarmee een 1-0 overwinning.

De oud-spelers leverden op die manier een mooie bijdrage aan een avond in het teken van het goede doel en werden ervoor beloond met een applaus door het legioen.

Bron Feyenoordnl