Skip to content

De Kuip 80 jaar

Al vanaf de dag van de opening toonaangevend. Wereldwijd. Ook wel de moeder aller stadions genoemd. Voor ons Feijenoorders simpelweg voor altijd de mooiste. De tempel aan de Maas. Thuis. In 1931 in een droom tot Leen van Zandvliet gekomen die het ideale stadion had gezien. Open zichtlijnen, overkragende tribunes, eenvoudig en zakelijk. Gebouwd met Rotterdamse durf en in recordtempo. Geopend op 27 maart 1937, vandaag 80 jaar geleden. De plek waar ons Feyenoord al 80 jaar haar grootste successen haalt.

Zo’n prachtige gebeurtenis kan je niet ongemerkt voorbij laten gaan vonden wij en ook een aantal van onze vaste sfeermakers liepen weer over van ideeën. Maar ja het perfecte stadion, wat geef je dat? Nou wij vonden het tijd om de omgeving even een opfrisbeurt te geven. 56 panelen, 30 liter zwarte bites, liters teer, tientallen spuitbussen, flink wat spierkracht en een belachelijke hoeveelheid vrije tijd later ziet de omgeving er weer een stuk mooier uit. Mogelijk gemaakt door onze leden en een aantal sponsoren. Onze grote dank gaat uit naar onze sfeermakers (Jeroen voorop!) die onnoemelijk veel vrije tijd, energie en liefde hierin steken en de partijen die het samen met ons mogelijk hebben gemaakt: Bouwmaat Zuid, Bouwmaat Schiedam, V.O.F. H.J. Smit en FRFC1908.

Foto’s: Jeanette Melsen (c)