Skip to content

Samen aan de slag met het supporterscongres

Het eerste supporterscongres was afgelopen zondag 26 maart in Zeist, georganiseerd door het overkoepelende orgaan voor alle supportersverenigingen; Supporterscollectief Nederland. Een vertegenwoordiging van De Feijenoorder was aanwezig, samen met supporters(verenigingen) van o.a. FC Utrecht, NAC Breda, Telstar, NEC, PSV, Willem II en Ajax. Samen luisterend, naar elkaar en naar de deskundigen in de verschillende discussiepanels.

Onderwerpen als combiregelingen, SLO’s, kaartprijzen en (nieuwe) competitie-opzetten kwamen ter sprake. Diverse supporters lieten zich horen, waarbij het in veel gevallen herkenbaar is. Of het nu supporters zijn van Cambuur Leeuwarden of van ADO Den Haag. Iedereen loopt tegen dezelfde ongemakken aan bij organisatie van uitwedstrijden. Maar belangrijker; iedereen wil er iets aan doen.

Er waren goede gesprekken en veel ervaringen die gedeeld werden. Beslissingen zijn niet genomen, maar de diverse beleidsbepalers (o.a. Gijs de Jong – directeur betaald voetbal) hebben aangegeven dat de mening van supporters een essentieel onderdeel is. Een goede start van het Supporterscollectief die samen met de supporters en de KNVB tot oplossingen proberen te komen. Aan het einde van de dag sloot KNVB-voorzitter Michael van Praag de dag af met de woorden: “Ik vind het fantastisch dat hier supporters zitten van alle clubs, het kan dus wél! Want het voetbal is van jullie, van de supporters. Jullie maken uiteraard niet de dienst uit, maar zijn wel essentieel!”

In de Hand in Hand van april 2017 volgt een uitgebreider verslag van het supporterscongres.