Skip to content

Megadoek Feyenoordsupporters moet maandag pronken in de stad

Het moet een oogverblindend tafereel worden: een enorm doek met het wapen van Rotterdam (Sterker door Strijd), maandag te zien op een prominente plek in hartje stad. De supportersvereniging De Feijenoorder werkt bij de Kuip met man en macht om het 35 bij 40 meter grote kunstwerk, in 2015 al eens gebruikt, klaar te stomen voor de huldiging.

In principe worden dit soort oogverblindende uitingen maar één keer gebruikt. ,,Maar dit doek was zo mooi, zo speciaal, dat we ‘m hebben bewaard. We wilden er graag nog een keer wat mee doen’’, zegt woordvoerder Eduard Cachet. Oorspronkelijk was de schildering nog groter: 100 bij 60 meter. ,,Er moet dus een stukje van af. We zijn er destijds 6 maanden mee bezig geweest. Het basismateriaal kostte 10.000 euro.’’
IMG_5268
Het wordt dé huldeblijk van de Feyenoordsupporters aan hun geliefde Rotterdam waar – bij goed resultaat op Woudestein – het kampioensfeest zondag al zal losbarsten. Voor maandag staat dan de huldiging op de Coolsingel op het programma. ,,Maar dan moet ie er al hangen’’, aldus Cachet.

Bron: Marcel Potters, AD.nl
Megadoek De FeijenoorderIMG_5271IMG_5270