Skip to content

Feyenoorders zijn apetrots op megadoek in hartje stad

Het enorme doek met ‘Sterker door Strijd’ hangt. Het door de supportersvereniging De Feijenoorder vervaardigde oogverblindende kunstwerk is deze week door een legertje supporters op maat gemaakt, en werd op zaterdag 6 mei 2017 bevestigd aan gebouw Hofplein 19.

Elk half uur was er wel wat, maar het is ons gelukt. Iedereen is su­per-en­thou­si­ast. Citaat: Wim van Merkensteijn

,,Dit is dé blikvanger van de stad. Met ons prachtige stadswapen erop’’, zegt voorzitter Wim van Merkensteijn. Dit huzarenstukje is volgens hem mogelijk gemaakt door de inzet van vele tientallen vrijwilligers, die het megadoek van 40 bij 80 meter deze week op maat maakte.
IMG_3797
En ook op zaterdag 6 mei 2017 stonden weer 100 Feyenoorders paraat om de supportersvereniging te helpen bij deze mega-klus, op een steenworp afstand van de beroemde Hofplein-fontein. Een prachtige huldeblijk aan de stad en de club.
IMG_3745

‘Gulle gevers’

Overigens was het nog een hele toestand om deze stunt voor elkaar te krijgen, zegt Van Merkensteijn. ,,We waren in de veronderstelling dat de gemeente Rotterdam de kosten van in totaal 16.000 euro zou dragen’’, zegt hij, ,,maar daar was geen budget voor. We zijn vervolgens ’s ochtends gaan bellen, en ’s middags hadden we het bedrag bij elkaar, dankzij gulle gevers. En de stad, die alsnog een mooie bijdrage leverde.’’

Het voor Feyenoord zo kenmerkende doorzettingsvermogen zorgde ervoor dat het pronkstuk nu hangt. ,,Elk half uur was er wel wat, maar het is ons gelukt’’, juicht Van Merkensteijn. ,,Iedereen is super-enthousiast.’

Bron± Marcel Potters

IMG_3792IMG_3734