Skip to content

Extra politiecontroles rond Varkenoord

De afgelopen periode heeft de politie extra surveillances uitgevoerd rond Varkenoord. De gevolgen daarvan komen steeds vaker bij ons terug op de mailbox. Diverse supporters doen hun beklag over boetes die ze hebben gekregen en stadionverboden die daarbij in een aantal gevallen aan verbonden zijn.

We willen iedereen waarschuwen voor de consequenties hiervan, in het bijzonder van mogelijke boetes naar aanleiding van het afsteken vuurwerk en andere kleine overtredingen. Als de politie ziet dat je vuurwerk afsteekt op Varkenoord, kan buiten de poorten een aanhouding volgen. Daarbij hoort een boete van 300 euro voor het afsteken van vuurwerk, 450 euro boeten voor het overtreden van de voetbalwet en een stadionverbod voor de duur van (schrik niet) 18-!- maanden. Daarnaast volgt nog 70 kosten voor de deurwaarder.

Wees slim en zorg dat je niet onnodig tegen een stadionverbod aanloopt. Steek sowieso geen vuurwerk af bij de kantine van Sportclub Feyenoord, neem geen glaswerk mee en ruim je rotzooi op. Er staan overal afvalbakken. Bak vol? Meld het even bij een medewerker van de Sportclub en ze zetten een lege neer.