Skip to content

Toornstra tot 2021 verbonden aan Feyenoord

Feyenoord heeft met Jens Toornstra een principeakkoord bereikt over een tussentijdse contractverlenging. De 28-jarige middenvelder zal binnenkort zijn handtekening zetten onder een nieuwe verbintenis die loopt tot medio 2021. Zijn vorige contract liep tot de zomer van 2018.

Voor Toornstra is het de tweede keer dat hij een contract gaat ondertekenen in De Kuip. In de zomer van 2014 kwam hij over van FC Utrecht, waarbij hij zijn toekomst voor vier jaar aan Feyenoord verbond.

In drie seizoenen bij Feyenoord kwam Toornstra tot 86 competitiewedstrijden, waarin hij 23 keer het net wist te vinden. Het afgelopen seizoen had Toornstra een belangrijk aandeel in het behaalde kampioenschap. Niet alleen kwam hij in alle 34 competitieduels in actie, met veertien doelpunten kroonde hij zich ook nog eens tot tweede clubtopscorer achter Nicolai Jørgensen. Daarnaast was hij goed voor negen assists.
23-04-2017: Voetbal: Vitesse - Feyenoord: Rotterdam Foto: Edwin Verheul

‘Dat dit seizoen het beste uit mijn carrière is geweest, geeft wel aan dat ik me goed voel bij Feyenoord,’ reageert Toornstra vanuit Noordwijk, waar hij momenteel een trainingsstage afwerkt met het Nederlands elftal. ‘Ik ben blij dat ik belangrijk heb kunnen zijn voor het team en dat we met elkaar het kampioenschap hebben binnengehaald. De laatste weken is maar weer eens gebleken hoe enorm deze club leeft. Het is fantastisch om daar deel van uit te maken. Ik ben dan ook heel blij dat ik hier drie jaar langer mag blijven en hoop dat ik hier nog veel successen kan vieren.’

Technisch directeur Martin van Geel is blij dat Feyenoord erin is geslaagd om na Karim El Ahmadi, Sven van Beek, Rick Karsdorp, Bilal Basaçikoglu, Terence Kongolo, Tonny Vilhena en Brad Jones ook Toornstra langer te behouden. ‘Jens is een van de sterkhouders van dit team. Niet alleen vanwege zijn voetbalkwaliteiten, zijn doelpunten en assists maar ook vanwege zijn inzet en mentaliteit. Jens past bij Feyenoord en ik ben dan ook enorm blij dat we zijn contract hebben kunnen verlengen.’

Bron: Feyenoord.nl, Foto’s: De Feijenoorder