Skip to content

Prijsvraag voor de Feyenoord kenners

Eens per jaar organiseert De Feijenoorder de Professor Feyenoord quiz, de quiz voor de echte Feyenoord kenners. Hierbij 3 vragen om je Feyenoord kennis te testen!

Stuur een e-mail met de 3 antwoorden, je naam en adres naar [email protected] en wie weet win jij een uniek collectors item*

*Met de winnaars word persoonlijk contact gezocht.

Vraag 1:
Sinds de oprichting in 1908 heeft onze club in totaal 3 namen gehad voordat de club met de naam Feyenoord door het leven ging.  Wat zijn de 3 namen?

Vraag 2:
Ik ben een Nederlandse voetballer, maar ik ben niet in Nederland geboren verder heb ik gevoetbald bij Feyenoord en 1 andere ploeg. In de jeugd heb ik voor de grootste rivaal van deze ploeg gespeeld. Daarnaast heb ik in Engeland en Turkije gevoetbald en ik heb 8 interlands achter mijn naam staan. Wie ben ik?

Vraag 3:
Van welke voormalig Feyenoord speler zijn deze uitspraken?


“Ik deelde wel eens een beuk uit, maar niet met mijn elleboog. Op twee keer na. Eddy Achterberg van Twente heeft er één gekregen en die andere knal was voor Neeskens.”

‘Spelen in De Kuip gaf een machtig gevoel. Het fijnste stadion. Dat vond iedereen dat vindt iedereen nog steeds. De Kuip is helemaal voetbal.”

“Het klikte tussen mij en het publiek. Je stinkende best doen, knokken en zo nu en dan een geintje. Dat vonden de mensen mooi”

Foto: De Feijenoorder, archief Piet Bouts