Skip to content

Jong & Oud, Kameraden!

Deze zomer blikt De Feijenoorder met supporters uit alle windstreken terug op het 15e landskampioenschap van Feyenoord.

Deel 5: “GELUKSGEVOEL EN STEVIGE KATER”

Naam                : Niels Verbeek
Geboortejaar     : 1994
Geboorteplaats  : Spijkenisse
Woonplaats       : Rozenburg

Waar was je toen Feyenoord op 14 mei 2017 kampioen werd?
 “Toen Feyenoord bij Vitesse won, zat ik in Laos (Zuid-Oost Azië). De blijdschap was enorm, maar ik had ook een dubbel gevoel. Bijna vijftien jaar lang heb ik Feyenoord door dik en dun gesteund. Samen met mijn vader en vrienden hebben wij duizenden kilometers afgelegd om de mooiste club ter wereld te steunen. En nu daar dan eindelijk de bekroning kwam na jarenlange ellende, zou ik aan de andere kant van de wereld zijn… Op dat moment heb ik contact opgenomen met mijn vader. Die zei dat hij wel een deel wilde ‘sponsoren’. Toen heb ik een ticket terug naar huis geboekt. Mijn seizoenkaart van dit seizoen had ik al aan mijn zus gegeven en zij steunt nu ook namens mij Feyenoord, samen met mijn vader. Gelukkig kon mijn vader via zijn werk voor mij een kaart regelen en zo was ik op 14 mei 2017 in de magische Kuip, op Vak W4! Samen met mijn zus en mijn vrienden die blij verrast waren dat we dit kampioensfeest samen konden vieren.”

Hoe beschrijf je je gevoel op dat moment?
“Trots, blijdschap en emotie! Voor de wedstrijd was de spanning om te snijden. Toen Kuyt weer eens aantoonde dat hij een legende is, sloeg de spanning na 40 seconden om in intens geluk! Dat geluksgevoel heb ik de hele dag gehouden. Tot ik de volgende morgen een stevige kater voelde…”

Dit kampioenschap gaat de geschiedenis in als het kampioenschap van …
 “… mijn wereldreis met een kleine onderbreking. Die het dubbel en dwars waard was!”
Niels Verbeekimage1Niels Verbeek image2