Skip to content

Jong & Oud, Kameraden!

Deze zomer blikt De Feijenoorder met supporters uit alle windstreken terug op het 15e landskampioenschap van Feyenoord.

Deel 7: “STANDBEELD EN HEILIG VERKLAREN”

Naam                : Esther
Geboortejaar     : 1970
Geboorteplaats  : Schiedam
Woonplaats       : Rotterdam

Waar was je toen Feyenoord op 14 mei 2017 kampioen werd?
 “In De Kuip op mijn vaste plekkie in Vak EE. Sinds 1995 heb ik daar een seizoenkaart. We waren die dag met het sfeerteam al vanaf 9.00 uur in De Kuip bezig met de voorbereidingen op de sfeeractie. Hierna zijn we met de hele groep naar Varkenoord gegaan om daarna allemaal terug te keren naar De Kuip en allemaal ons eigen plekkie op te zoeken.”

Hoe beschrijf je je gevoel op dat moment?
“De wedstrijd heb ik grotendeels in een euforische stemming meegemaakt. Na 47 seconden maakt Kuyt de 1-0. Ik heb eerst een stemband doormidden staan gillen, op mijn knieën op de grond gezeten met mijn armen in de lucht en vervolgens heb ik iedereen die ik kende geknuffeld en gezoend en daarna iedereen die ik niet kende ook! Bij de 2-0 van Dirk herhaalde dit hele ritueel zich. Wàt een ontlading… En wat een held is die Dirk Kuyt. Ik zeg: standbeeld en heilig verklaren. Na de 2-0 heb ik nog een 020 kennis ge-appt en gevraagd hoe de sfeer bij hunnie was… Ik wacht nu nog steeds op antwoord, haha. De penalty die zorgde voor de 3-0 in de tweede helft werd door Dirk Kuijt benut en de 3-1 van Heracles heb ik eigenlijk niet meer bewust meegekregen. Ik zou ook niet weten of we goed gespeeld hebben… Ja, Dirk Kuyt was magistraal en El Ahmadi heb ik een paar leuke ballen zien geven, maar na de 1-0 na 40 seconden heb ik de wedstrijd in een geluksroes beleefd met na 90 minuten een hoogtepunt van geluk. Na 18 jaar zijn we weer kampioen. We zijn KAMPIOEN! Vanaf zondag word ik elke dag wakker met als eerste gedachte: kampioen – yes!”

Dit kampioenschap gaat de geschiedenis in als het kampioenschap van …
“… het collectief. Iedere speler droeg dit jaar bij aan het succes. Zowel de Gouden, Zilveren als Bronzen schoen gaan naar Feyenoorders. Hoeveel Feyenoorders zijn er bij Voetbal Inside niet gekozen tot Speler van de Week? Dat is niet voor niets. En dan de superieure wisselwerking tussen Feyenoord 1, het Legioen en De Kuip. In De Kuip waren wij dit jaar onoverwinnelijk. Sterker door strijd. We zijn niet te stoppen, we blijven nu gaan. Ja, Feyenoord blijft bovenaan!”