Skip to content

Rick Karsdorp krijgt de transfer van zijn leven

Rick Karsdorp is op weg naar zijn droomcontract. AS Roma zal de speler vandaag medisch keuren en vervolgens voor vijf seizoenen vastleggen. Feyenoord wil snel anticiperen en Kevin Diks huren van Fiorentina zodat de landskampioen komend seizoen naast Bart Nieuwkoop nog een rechtsback in huis heeft.

In de Kuip gaat vandaag dus het glas champagne omhoog. De Rotterdammers zien steunpilaar drie uit de formatie die de landstitel veroverde vertrekken, maar waar Dirk Kuyt stopte en Eljero Elia slechts iets meer dan een miljoen opleverde, stromen de miljoenen nu binnen voor Karsdorp.

Technisch directeur Martin van Geel liet intern weten dat hij de drievoudig international alleen van de hand wenste te doen als het transferrecord van Dirk Kuyt, die destijds naar Liverpool ging voor 17 miljoen euro, zou kunnen evenaren. Volgens goed ingevoerde Italiaanse bronnen is daar nog altijd net geen sprake van, al kunnen de Rotterdammers nog extra inkomsten tegemoet zien als Karsdorp en AS Roma de komende maanden goed presteren.
07-05-2017: Voetbal: Excelsior-Feyenoord: Rotterdam Foto: Edwin VerheulDe Romeinen keuren de inwoner van Schoonhoven, die vanochtend vroeg naar Rome vloog, nog grondig. En dan heeft de nieuwe trainer Eusebio Di Francesco zijn eerste echte zomeraankoop binnen. De 47-jarige voormalig speler van de club deed als oefenmeester van Sassuolo al serieuze pogingen om Karsdorp naar de Serie A te halen. De familie Karsdorp was onder de indruk van de visie van de trainer, maar besloot niet te kiezen voor een betrekkelijk bescheiden club in Italië.

Toen Di Francesco aan het roer kwam van AS Roma, noemde hij meteen Karsdorp als mogelijke versterking. De verdediger vloog van zijn vakantieadres Mykonos naar Rome om kennis te maken met de club. Vervolgens stapten de Spaanse technisch directeur Monchi en algemeen directeur Mauro Baldissoni op het vliegtuig naar Nederland om te onderhandelen met Martin van Geel.

Dat leverde niet meteen een akkoord op. Baldissoni meldde echter bij terugkeer in Rome dat Karsdorp gewoon naar zijn club zou komen. Feyenoord communiceert in de media in de regel niet over transferbedragen, maar in de Kuip vieren ze vandaag feest omdat Karsdorp het record van 17 miljoen zal benaderen. Goed geïnformeerde Italiaanse bronnen hebben het juist weer over 14 miljoen en enkele miljoenen die de Rotterdammers als bonussen kunnen incasseren.

Feyenoord zal de deal voor 30 juni afronden en dat betekent dat de club wederom zwarte cijfers schrijft. Daar leek geen sprake van, onder meer omdat de kampioen zo’n vijf miljoen euro diende uit te keren aan kampioenspremies.

Ook Kevin Diks zal vanochtend met een glimlach uit bed zijn gestapt. De rechtsback van Fiorentina kreeg afgelopen week al te horen dat hij naar de Kuip kan verhuizen als Karsdorp is verdwenen. Diks, die in de Serie A niet aan de bak kwam en het afgelopen seizoen op huurbasis voor Vitesse speelde, moet met Bart Nieuwkoop strijden om de vacature van Karsdorp.

Feyenoord huurt de speler van Jong Oranje en heeft een optie tot koop bedongen. In de Kuip heeft technisch directeur Martin van Geel onlangs tijdens een vergadering met alle kopstukken van de club aangegeven dat hij verder geen basisspelers meer wenst te verkopen. Alleen de spelers die zelden of nooit aan de bak kwamen – en eventueel Miquel Nelom – kunnen de Kuip nog verlaten.

Karsdorp brak in 2014 door bij Feyenoord en groeide uit tot een vaste waarde achterin. De jonge verdediger heeft inmiddels 101 officiële wedstrijden bij de landskampioen achter zijn naam staan. Vorig jaar maakte hij onder Danny Blind zijn debuut in het Nederlands elftal. Hij droeg reeds drie keer het shirt van Oranje.

Bron: AD.nl (Mikos Gouka), Foto’s: De Feijenoorder