Skip to content

Jong & Oud, Kameraden!

Deze zomer blikt De Feijenoorder met supporters uit alle windstreken terug op het 15e landskampioenschap van Feyenoord.

Deel 9: “DIE HATTRICK IS ONVERGETELIJK!”

Naam                : Jep
Geboortejaar     : 2002
Geboorteplaats  : Den Haag
Woonplaats       : Den Haag

Jep Duisenberg: “Toen Feyenoord kampioen was geworden, wilde ik de dag erna naar de Coolsingel. Ik woon in Den Haag en dan is vrijaf krijgen toch wat moeilijker dan voor scholieren in Rotterdam. Nu heb ik geluk dat mijn jaarcoördinator een enorme Feyenoord-fan is. Dus stuurde ik hem een mailtje met het verzoek of ik naar de Coolsingel mocht zonder straf te krijgen. Als het niet mocht, ging ik natuurlijk ook, maar dat schreef ik er niet bij.”

Op zondagavond schreef Jep zijn jaarcoördinator:

Beste meneer Beute,
Bent u ook zo enorm blij? En nog tranen gelaten van geluk? Ik neem aan dat dit ook uw weekend helemaal gemaakt heeft!

Ik heb bij dit heerlijke euforische gevoel een vraag. Zou ik morgen door dit speciale moment een dag bijzonder verlof mogen om naar de Coolsingel te gaan? Hiervoor in ruil bied ik aan wat u mij vraagt. 

Ik hoop dat als dit mag, ik u ook morgen op de Coolsingel zie!

Met vriendelijke Feyenoord-groet,

Jep Duisenberg

Dit was maandagmiddag de sportieve reactie:

Jep, 

Dank voor je mail. Ik lees ‘m nu pas en had al geconstateerd dat je er niet was vandaag. Ik begrijp zelfs dat de heer Van Leusden je al gebeld heeft. Op je verzoek om een verlofdag moet ik als volgt antwoorden: natúúrlijk mag dat.

Ik hoop dat je een prachtige dag hebt beleefd in Rotterdam. We zijn het Legioen en we worden kampioen!

Feyenoord-groet terug,

M. Beute

Waar was je toen Feyenoord op 14 mei 2017 kampioen werd?
“Ik was thuis met een paar vrienden en wij keken op tv naar de wedstrijd. Helaas was het niet mogelijk de wedstrijd in De Kuip te zien. Alle kaarten waren al uitverkocht.”

Hoe beschrijf je je gevoel op dat moment?
“Op het moment zelf kon ik het nog niet heel goed beseffen. Toen ik ’s avonds naar Studio Sport keek, drong pas echt tot me door hoe mooi dit is. Toen Gio de speech gaf in De Kuip rolden er bij mijn vader en bij mij wel een paar tranen…”

Dit kampioenschap gaat de geschiedenis in als het kampioenschap van …
 “… Dirk Kuyt, natuurlijk! Die hattrick is onvergetelijk!”
Jep Duisenberg IMG_8280