Skip to content

Steven Berghuis voor vier jaar naar Feyenoord

Steven Berghuis is terug in De Kuip. Feyenoord en Watford FC hebben overeenstemming bereikt over een directe transfer van de 25-jarige buitenspeler, die vorig seizoen al op huurbasis voor de landskampioen uitkwam. Berghuis zette maandag aan het einde van de middag zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen, dat loopt tot 30 juni 2021.

Met de transfer gaat een lang gekoesterde wens van zowel Berghuis als Feyenoord in vervulling. De aanvaller stak na het succesvolle vorige seizoen niet onder stoelen of banken dat hij graag voor Feyenoord wilde blijven spelen, terwijl trainer Giovanni van Bronckhorst meermaals aangaf dat hij Berghuis ook in het nieuwe seizoen graag in zijn selectie wilde hebben.

Berghuis speelde in zijn eerste seizoen 37 officiële duels voor Feyenoord. Met zeven goals en zes assists in de Eredivisie had de Oranje-international een belangrijk aandeel in het behalen van de vijftiende landstitel uit de clubgeschiedenis.09-04-2017: Voetbal: Pec Zwolle-Feyenoord: Zwolle  Foto: Edwin Verheul‘Dat Steven een speler is met exceptionele kwaliteiten heeft hij vorig seizoen bewezen. Met zijn creativiteit, traptechniek en scorend vermogen is hij van grote waarde voor ons geweest,’ zegt technisch directeur Martin van Geel. ‘Ik ben dan ook blij dat we met Watford en Steven tot een akkoord zijn gekomen en dat we hem nog voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen hebben kunnen vastleggen.

Bron: Feyenoord.nl, Foto’s: De Feijenoorder