Skip to content

De teen van Rick

Tekst: Marinus de Bokx

Na zo’n kampioensseizoen houd je tijdens de transferzomer toch altijd even je hart vast. Wat blijft erover van het team dat vorig seizoen heeft geknokt voor die schaal? Wie komen erbij en ja, je wil er niet aan denken, wie gaan er weg?

Van Kuyt wisten we het eigenlijk al. Na een twee jaar durende uitputtingsslag zat het er op. Jaartje later dan gepland, hij wilde eigenlijk de dubbel in het eerste seizoen, maar enfin, missie geslaagd! Twee seizoenen afgesloten met het mooiste afscheid dat een speler zich kan wensen. Waarlijk eentje voor in het rijtje clublegendes. We zullen je inzet op het veld missen, Dirk. Sterker door strijd, je zou bijna denken dat het speciaal voor, nee misschien zelfs door jou is bedacht.

Van Elia’s vertrek hoorden we voordat onze helden goed en wel op de Coolsingel stonden. Ook hij heeft in die twee seizoenen prijzen gebracht. “Oeh ah Elia”, de geweldenaar. Die fantastische krul tegen Utrecht, maar ook met wedstrijden waar hij, zoals een van m’n medesupporters zei, “nog geen lantarenpaal kon passeren”. We zullen ‘m missen. Vooral de Eljero die per se terug het veld in wilde met z’n vinger uit de kom. Sterker door strijd, ook hem op het lijf geschreven, of op z’n vinger, zo je wilt.

Dat Kongolo ging, kwam echt als een verrassing. Wie verwacht nu dat een kind van de club weggaat na zo’n seizoen? Feyenoord is toch voor het leven? Die lange passen, de slidings op de bal, die ene tegen Dolberg die de 1 -1 tegen Ajax veiligstelde, we zullen het niet vergeten. Vaak krabbelde hij na zo’n actie hinkend weer op, soms verliet hij ook geblesseerd het veld. Sterker door strijd, niet opgeven met verdedigen, geblesseerd raken en weer terugkeren. Bedankt, Terence.

Karsdorp, tja, wat verwacht je van een kerel die in april z’n contract tot 2021 verlengt? Dat hij blijft, toch? Gapend gat in de verdediging? Hij liep het dicht, zelfs diagonaal! Dan dat opkomen aan de zijkant en meteen die bal de zestien in. Zullen we dat rare staartje op z’n hoofd missen? Nee, maar die teen, die teen van Rick die PSV van een treffer afhield, die kunnen we komend seizoen nog wel een keer gaan missen. Sterker door strijd, of beter sterker door sneller te rennen en net dat ene beetje extra eruit te persen.