Skip to content

Vooruitblik Feyenoord-Vitesse

Tekst: Rody

Zaterdag kan Feyenoord zijn derde prijs in twee jaar pakken. Wie had dat durven dromen bij de aanstelling van Giovanni van Bronckhorst? He-le-maal niemand. Wel gehoopt, natuurlijk! Wat een weelde, zeg…

Robin van Persie

Zoals we ook hopen op Robin van Persie. Het zou fantastisch zijn als hij terugkomt. Een speler van zijn kaliber, daar moet je altijd vól voor gaan! Maar op welke plek moet hij in het elftal komen? Wie verhuist er naar de bank? Nou ja, eerst een handtekening onder dat contract. Daarna zien we wel verder. Gio loopt niet weg voor moeilijke beslissingen. Soms lossen die zichzelf op, zoals nu gebeurt in de strijd tussen Kenneth Vermeer en Brad Jones. Steven Berghuis zette van de week zijn handtekening onder een contract voor vier jaar. Keek je mee, Robin? Ik zag heus wel dat je stiekem die foto leuk vond op Instagram. Je ziet aan alles dat Steven graag voor Feyenoord wil spelen. Heerlijk toch, zo’n ventje?

Henk Fräser

Nu eerst de Willem van Hanegem Schaal, dus. Oh nee, wacht… de Johan Cruijff Schaal. Afijn, we speelden nu acht keer om deze prijs. Maar liefst zes keer stonden we met lege handen. De laatste winstpartij dateert alweer van 1999. Tijd voor een overwinning. Eén ding scheelt: Vitesse speelde nog nooit een wedstrijd om deze trofee. We moeten dan wel Feyenoord-icoon Henk Fräser verslaan. Het lijkt me toch best moeilijk voor Henk: ben je Feyenoorder in hart en nieren en dan moet je het alweer tegen je eigen cluppie opnemen. Henk, zullen we afspreken dat je je spelers weer net zo laat spelen als in de vorige confrontatie? Mooi! We weten allemaal dat jij ooit aan het roer staat in De Kuip.

Kaartjes

Vitesse zal het sowieso moeten doen zonder de support van de eigen aanhang. Zij boycotten de wedstrijd vanwege het lage aantal toegangskaarten. De KNVB stelde een schamele 1.200 kaarten beschikbaar voor de geel-zwarten. Kijk naar Engeland en Duitsland. Daar zijn dit soorten wedstrijden een feest. Bij de KNVB weten ze het keer op keer te verprutsen. We zijn die bekerfinale over twee wedstrijden niet vergeten, hoor!
Waarbij vertegenwoordigers van Eredivisie clubs plaatsnemen in het uitvak. Een uniek moment. Door gezamenlijk een spandoek te tonen zal een statement gemaakt worden richting de KNVB. Misschien dat ze in Zeist dan wél willen luisteren.

Vitesse

Zaterdag rolt ongetwijfeld het “koop er nog maar één” van de tribunes. Geheel terecht. Vitesse heeft namelijk tien nieuwe spelers. Ja, écht waar: tien! Ze zijn ook wel wat kwijt geraakt: topscorer Ricky van Wolfswinkel vertrok naar FC Basel, Kelvin Leerdam is op avontuur in Noord-Amerika en Lewis Baker keerde terug naar Engeland. Laatstgenoemde zal dit jaar vast verhuurd worden aan een club uit de Championship. Chelsea stuurt vier jonkies naar het vasteland. Daarnaast heeft Vitesse nog wat aardige spelers weten aan te trekken. Met Tim Matavz strijkt er in Arnhem een spits neer die heeft bewezen een neusje voor de goal te hebben. Maar is hij al fit genoeg? Bruns heeft laten zien een van de beteren te zijn bij Heracles Almelo en kan Büttner zijn oude niveau halen?

Zaterdagavond rond 8 uur weten we meer. En onthoud: twaalf is niet te koop!