Skip to content

Proef met vervroegde opening De Kuip bij thuisduels

De poorten van De Kuip gaan rondom de eerste vier thuiswedstrijden in de competitie een uur eerder open dan voorheen. Supporters hebben vanaf tweeënhalf uur voor het aanvangstijdstip van de wedstrijd toegang tot de Olympiazijde (blauwe zijde) van het stadion. Dit betekent dat aanstaande zondag bij Feyenoord – FC Twente de Olympiazijde vanaf 12:00 uur is geopend.

De Vereeniging
De vervroegde openstelling van het stadionterrein biedt supporters de mogelijkheid om eerder de Olympiazijde van het stadion te betreden en hier gebruik te maken van de faciliteiten van De Vereeniging. In deze sfeervolle ruimte en op het buitenterras kunnen supporters onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar voorbeschouwen. Ook is er een dj aanwezig, die de supporters alvast in de stemming brengt voor de wedstrijd.

Toegang via poorten 42-44
Alle supporters met een geldige wedstrijdkaart hebben vanaf tweeënhalf uur voor aanvang van de wedstrijd via de poorten 42 tot en met 44 uitsluitend toegang tot de Olympiazijde van het stadion. Vanaf anderhalf uur voor aanvang gaan ook de andere zijdes van De Kuip open. Supporters kunnen vanaf dat moment eveneens van de Olympiazijde naar hun eigen vak lopen. 45 minuten na opening van de Olympiazijde worden de poorten voor vijftien minuten vergrendeld om het systeem om te zetten. In deze periode kunnen supporters niet naar binnen. Wie eenmaal binnen de hekken van De Kuip is, kan daarna niet meer naar buiten.

Evaluatie 
De nieuwe openingstijden gelden ook bij de thuiswedstrijden tegen Willem II (zondag 27 augustus, 12:30 uur), NAC Breda (zaterdag 23 september, 20:45 uur) en PEC Zwolle (zaterdag 14 oktober, 20:45 uur). Het gaat om een proef; na deze reeks thuiswedstrijden wordt de vervroegde openstelling van De Kuip geëvalueerd en zal worden besloten of het stadion ook in het vervolg van het seizoen eerder open gaat.

Horecapunten
Feyenoord wil graag benadrukken dat alleen de horecapunten binnen de hekken van De Kuip eigendom zijn van Feyenoord. De omzet van die horecapunten komt dus ten goede aan de club. De horecapunten die zich buiten de hekken van De Kuip bevinden, onder andere op het voorplein aan de Olympiazijde, zijn geen eigendom van Feyenoord. Die omzet komt dus niet ten goede aan de club.

Bron: Feyenoord.nl, Foto: De Feijenoorder