Skip to content

Boek Ons Feyenoord ‘Een voetbalclub als way of life’

Boek: Ons Feyenoord
Titel: Een voetbalclub als way of life
Auteur: Bob Dijkgraaf
Bob Dijkgraaf

 

 

‘Die kleine kreeg het aanvullende onderdeel van de opvoeding dat alle kinderen uit het Feyenoord-geloof op een gegeven moment van hun vader krijgen: de cursus ‘omgaan met teleurstellingen’.

–      Uit het voorwoord van Jan Dijkgraaf (ja inderdaad, de vader van Bob)

Dit boek geeft het definitieve antwoord op de vraag: wat maakt Feyenoord tot Feyenoord? Wanneer en vooral waarom worden mensen supporter van deze Rotterdamse club? Wat is toch de aantrekkingskracht dat een voetbalclub zo’n prominente rol speelt in de levens van honderdduizenden mensen in binnen- en buitenland? En wat zorgt ervoor dat zoveel mensen – jong en oud, man en vrouw – een haast religieuze liefde voor de club uit 010 hebben?

Ons Feyenoord legt voor Feyenoorders én voor niet-Feyenoorders de ziel bloot van de meest markante club met de trouwste aanhang van ons land.

Ons Feyenoord gaat over alle tradities die voor de supporters de club meer maken dan een gewone voetbalclub. Over de culthelden en de zanger met de gouden microfoon. Over de haat voor 020, de liederen en over het vloeken op de eigen club. Maar ook de grote successen komen aan bod, en de pijnlijke nederlagen. De bekende spelers en de bekende niet-spelers. En natuurlijk over De Kuip, het stadion dat onder supporters voor zoveel verdeeldheid zorgt.

Het boek zit vol anekdotes over legendarische oud-spelers, maar geeft ook beschrijvingen van de verschillende soorten supporters die je op de tribune tegenkomt. Bovenal is het een ode aan de club en aan Het Legioen. Altijd bleven zij achter de club staan, sterker nog: in de achttien jaar sinds de vorige landstitel werd de club alleen maar populairder. Dat kwam mede door de aantrekkingskracht van Het Legioen, iets wat met de komst van De Feijenoorder alleen maar groter is geworden. Daarom is er ook aandacht voor de geweldige sfeeractie die Feyenoord richting de vijftiende landstitel dirigeerde.

Het boek is een feest der herkenning voor iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt en een opvoedkundig boek voor de mensen die dat om de een of andere onverklaarbare reden nog niet doen.

Voor €14,95 is Ons Feyenoord te koop via websites als bol.com, maar het is ook te vinden in de boekhandel. Vrijdag 18 augustus vanaf 15.30 uur zal het boek gepresenteerd worden bij Boekhandel Snoek. Oer-Feyenoorder Rinus Israel neemt dan het eerste exemplaar in ontvangst.

Technische gegevens Ons Feyenoord:

Formaat:      13,5 x 19 cm
Omvang:       240 pagina’s,
Uitvoering:    paperback
ISBN:           97890 8975 572 8
Prijs:            € 14,95

Winactie

De Feijenoorder verloot in samenwerking met JustPublishers een aantal exemplaren van het boek. Wil je een boek winnen? Stuur dan je naam en adres in naar [email protected]