Skip to content

Vooruitblik Feyenoord-FC Twente

Tekst: Rody

Een smile van oor tot oor. Drie prijzen in 468 dagen. Laten we het er maar op houden dat we slechtere tijden hebben gekend. Dus nu mogen we er wel even van genieten, toch? Welnee, niks daarvan! De eerste competitie wedstrijd staat voor de deur. Doortrekken dat succes. Wij zijn Feyenoord!

Gunfactor

Ons succes heeft ook een keerzijde. Waar iedereen ons het kampioenschap gunde, hebben alle zuurpruimen zich nu weer verzameld. Goh, wat kunnen ze klagen. Vooral onze Amsterdamse vrienden hebben het er maar moeilijk mee. Je ziet de frustratie en wanhoop toenemen. Haha, lekker!

Luchtkasteel

De eerste horde die Feyenoord in de vaderlandse competitie moet nemen, is FC Twente. Een paar jaar geleden waren de Tukkers nog een geduchte tegenstander. Joop Munsterman bracht de club naar de top van de Eredivisie. Om ze daarna ook net zo snel naar de rand van de afgrond te leiden. De KNVB durfde nét niet het laatste zetje te geven. De licentie werd behouden en er volgde een boete en tijdelijke onthouding van Europees voetbal. FC Twente speelt dus alleen nog tegen degradatie. Niet echt motiverend voor de spelers, lijkt mij.

Vreemdelingenlegioen

De gasten uit Enschede hebben een aardig jasje uitgedaan met het vertrek van topscorer Enes Ünal, de Pool Mateusz Klich en oud-Feyenoorder Kamohelo Mokotjo. Technisch directeur Jan van Halst doet binnen de beperkte mogelijkheden zijn uiterste best een goed selectie op de been te brengen, maar het is de vraag of dat is gelukt. Het lijkt een vreemdelingenlegioen. Zonder geld moet hij in een kleine vijver vissen. Net zoals Don Leo dat ooit bij Feyenoord deed. Toen werden we opgezadeld met spelers als Stefan Babović  (“door z’n pa gehaald, door z’n pa betaald”) en Michael Lumb.

Gebrek aan scorend vermogen

Aan trainer René Hake de taak er een collectief van te smeden. Dan rijst de vraag: hoe doe je dat zonder kwaliteit? In de laatste zes wedstrijden scoorde FC Twente niet één keer. Spits Tom Boere, vorig seizoen topscorer in de Jupiler League, is gehaald van FC Oss. Hij moet in stelling gebracht worden door zijn medespelers en dat lijkt nou juist het grote probleem. Laten we hopen dat de trainer hier komende zondag nog geen oplossing voor heeft gevonden.

FC Twente heeft voor deze wedstrijd niet het maximale aantal kaarten afgenomen. Wat een verschil met enkele jaren geleden. Toen Feyenoord in een dip zat, namen supporters van FC Twente nog een spandoek mee met de tekst ‘JULLIE PRATEN OVER HISTORIE, WIJ OVER VICTORIE’. Het is niet waarschijnlijk dat dit doek komende zondag weer te zien is.

Fijne wedstrijd!