Skip to content

Interview met supporter Adrian die Feyenoord volgt vanuit Spanje

Feyenoord-supporters vind je overal ter wereld. Adrian van Eijk, 18 jaar oud, woonachtig in Spanje, is student en fanatiek Feyenoorder. De Feijenoorder sprak met Adrian toen hij de wedstrijd Feyenoord-Vitesse om de Johan Cruijff Schaal bezocht.

Woon je al heel je leven in Spanje?
“Ik ben geboren en getogen in Spanje. Van mijn Nederlandse vader heb ik ook een Nederlandse opvoeding gehad. Hoe gek het misschien ook klinkt, maar ik voel me meer Nederlander dan Spanjaard.”

Waar woon je nu in Spanje?
“Ik woon nu in San Javier, een dorpje aan de kust in de provincie Murcia.”

Welk team support je in Spanje en hoe is de beleving in Spanje?
“In Spanje support ik Valencia CF. Deze club heeft wel iets weg van Feyenoord, daarom past die wel bij mij. Over het algemeen leeft het voetbal in Spanje meer dan hier in Nederland. In elke kroeg in Spanje kun je meepraten over voetbal en in de media bestaat er geen andere sport dan voetbal. Alleen is de sfeer in de Spaanse voetbalstadions nogal matig. Dat komt mede door de krankzinnige prijzen die gerekend worden voor kaarten en de bizarre tijdstippen waarop wedstrijden worden gespeeld. Hierdoor kan de echte supporter het zich gewoon niet veroorloven om naar elke wedstrijd te gaan.”

Waar komt de liefde voor Feyenoord vandaan?
“Ik denk dat ik de basis toch een beetje van mijn opa heb overgenomen, de rest ging vanzelf. Toen ik in met kerst 2006 mijn eerste Feyenoord-tenue kreeg, wist ik het zeker: ik hoor bij Feyenoord.”

Bekijk je alle wedstrijden nu via het internet of beluister je de radio?
“Ik bekijk nu alle wedstrijden via internet. Er is altijd wel een goede stream te vinden. Zo niet, dan volg ik de wedstrijd via Radio Rijnmond.”

Hoe vaak bezoek je nog een wedstrijd in De Kuip?
“In de zomer kom ik altijd naar Nederland en sinds 2009 ga ik ook altijd naar De Kuip. Tijdens mijn verblijf probeer ik altijd alle wedstrijden mee te pikken. Soms maak ik voor een speciale wedstrijd een uitzondering. Dan vlieg ik met m’n vader speciaal voor de wedstrijd heen en weer, zoals voor de kampioenswedstrijd op 14 mei.”
IMG_20170514_142927325

Hoe heb jij het landskampioenschap beleefd?
“Via een goede vriend kon ik aan kaarten komen voor die wedstrijd, dus ik was erbij in De Kuip. Zoals voor vele anderen was dit mijn eerste kampioenschap en ik kon het tot de week erna gewoon niet beseffen. Eindelijk waren we weer de beste en ik stond daar gewoon als een bezetene te zingen op Vak Q. Dat had ik van tevoren nooit durven dromen.”

Wat vond je van de wedstrijd Feyenoord-Vitesse om de Johan Cruijff Schaal en in welk vak zat je?
“Vooral door die fantastische start begon het goed. Daarna begon het een beetje saai te worden, maar na die penalty voor Vitesse kwam De Kuip weer tot leven. Zoiets maak je gewoon nergens anders mee. De energie en agressie waarmee we dan allemaal achter die ploeg gaan staan, zijn ongekend. Uiteindelijk winnen we het weer op een epische manier, en het feest na afloop, dat went nooit. Ik zat op mijn oude vertrouwde Vak Q.”
IMG_20170805_202851396_HDR

Wat verwacht je van Feyenoord in de Eredivisie en de Champions League?
“We hebben behoorlijk wat belangrijke spelers zien vertrekken, maar ik denk dat de aankopen ideaal zijn om dit seizoen weer mee te spelen om de titel. Wel hoop ik nog op een aanvallende versterking. Van Persie zou natuurlijk top zijn, maar als dat niet lukt verwacht ik wel dat we een andere aanvaller erbij halen. Dan kunnen we dit seizoen weer knallen. In de Champions League hoop ik op een mooie loting met mogelijkheden om op zijn minst derde te worden. Uiteraard zal ik proberen weer een uitwedstrijd mee te pikken. Als we een Spaanse of Portugese ploeg loten, komt dat wel goed.”