Skip to content

Vooruitblik Feyenoord-Willem II

Tekst: Rody

Websites lopen vast, Twitter slaat op hol en als de prijzen van vliegtickets binnen 30 minuten verdubbelen, weet je het zeker: we gaan Europa in.

De loting

Wát een spanning gisteren. Gaan we naar Madrid? Naar Barcelona? Of toch naar Londen? Hoe dik zou het zijn om Camp Nou te overspoelen met Feyenoorders? De voorpret was groot. Het werd Oekraïne, Manchester en Napels. Het kon beter, maar ach: eindelijk weer Champions League. Niet klagen dus! Sportief gezien een aardige poule, met misschien nog wel een kleine kans op Europese overwintering. Napoli en Manchester City zijn een klasse apart. Maar in onze prachtige Kuip zijn wel vaker topteams gesneuveld. Feyenoord thuis, gekkenhuis!

Zondag

Dankzij alle heisa rondom de Champions League zou je bijna vergeten dat we het zondag opnemen tegen Willem II. De laatste wedstrijd voor een hinderlijke onderbreking van de competitie, genaamd Oranje.

Bij de opponent is het na twee gespeelde wedstrijden al crisis. De Tilburgers verloren thuis van stadgenoot Excelsior en stonden tegen FC Utrecht na tien minuten al op een 2-0 achterstand. Trainer Erwin van der Looi wisselde Daniel Crowley al na 19 minuten. Verplaats je eens in de arme jongen. Kom je van Arsenal naar de kelder van de Eredivisie, haalt de trainer je al zo snel van het veld af. Dat komt nooit meer goed tussen die twee.

Handbal verdediging

Van der Looi wist nog nooit te winnen van Feyenoord. De tricolores komen dus met angst en beven naar Rotterdam. Dat kan maar één ding betekenen: de welbekende handbalverdediging. Aan ons de taak om het baltempo hoog te houden en snel van kant te wisselen. Toch jammer dat aanwinst Sam Larsson nog niet fit genoeg is. Ik had hem graag de laatste tien minuten aan het werk gezien.

Laten we hopen dat Feyenoord zondag om 12.30 uur wakker genoeg is om de tegenstander bij de strot te grijpen. Dan kunnen we meteen aan het doelsaldo werken.

Fijne wedstrijd!