Skip to content

Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan!

Tekst: Sam

In alle vroegte mochten we ons in een tropische Kuip verzamelen voor de wedstrijd tegen Willem II. Het gesprek van de dag: de loting voor de Champions League. Het Legioen lijkt de steden Napels en Manchester te gaan veroveren. Reistips en anekdotes worden uitgewisseld.

Dan wordt er al weer gevoetbald. Niet alleen het publiek zit nog met zijn gedachten bij de loting. Willem II komt binnen de minuut gevaarlijk voor het Feyenoord-doel. Kevin Diks onderschept op knappe wijze de voorzet. Vervolgens geeft Willem II meer druk en volgt een corner. Het publiek op de Noordzijde wordt wakker en dit slaat over op de ploeg. Feyenoord meldt zich voor de goal van de Tilburgers en sleept er een hoekschop uit. Berghuis legt de bal op het hoofd van Diks die richting doel kopt. Toornstra aait de bal nog even met het hoofd en brengt Feyenoord op 1-0. Al snel wordt het 2-0 door een goedlopende aanval aan de linkerkant, Haps zet voor en Berghuis schiet raak. Op de derde goal hoeven we niet lang te wachten. Ditmaal komt de voorzet van Diks en is het opnieuw Toornstra. Kevin Diks speelt een prima wedstrijd en begint de chemie met De Kuip te voelen. Het publiek is inmiddels uitgeput na driemaal intensief juichen in tropische omstandigheden.

Nog voor rust wordt het 4-0. Kind van de club Tonny Vilhena staat bij een corner op de punt van de zestien volledig vrij en haalt verwoestend uit. Na de rust heeft Willem II zich voorgenomen om de schade te beperken. Feyenoord deelt af en toe een speldenprikje uit en doet het rustig aan, op de ingevallen Kramer na, die loopt op alles. Na 66 minuten mag er een nieuw toptalent uit de Rotterdamse voetbalschool zijn debuut maken. De zestienjarige Cheick Touré vervangt Berghuis.

Feyenoord komt nog eenmaal tot scoren. Eric Botteghin wordt gevloerd in het strafschopgebied. Kramer ziet dit buitenkansje wel zitten, evenals Jean-Paul Boëtius. Zij besluiten steen-papier-schaar te doen om te bepalen wie de strafschop mag nemen. Jean-Paul wint,  neemt de strafschop en zet de eindstand van 5-0 op het bord. Feyenoord gaat de eerste interlandbreak tegemoet als nieuwe koploper. Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan!