Skip to content

Voorbeschouwing Feyenoord-Manchester City 13 september 2017

Ein-de-lijk! Het is zover. Een Champions League wedstrijd in De Kuip. Voor veel supporters wordt dit de eerste pot van Feyenoord op het allerhoogste podium. Iets voor 20.45 uur klinkt de hymne waar we met zijn allen zo lang naar hebben verlangd. Ik kan niet wachten! Ik kijk filmpjes van Feyenoord-Juventus om in de stemming te komen en geniet van de goals van Julio Ricardo Cruz.

Wie neemt woensdag de heldenstatus op zich? Nicolai Jørgensen zal het zeker niet zijn, hij mist de wedstrijd door een hamstringblessure. Als hij één stap zet op kunstgras lijkt hij te veranderen in Ard van Peppen met de kwetsbare spieren van Arjen Robben. Gelukkig gaat Eric Gudde ervoor zorgen dat we binnenkort niet meer op die plastic troep hoeven te spelen.

De tegenstander: Manchester City

Manchester City, vroeger een volksclub, nu een club van poen en sterren. Het ultieme voorbeeld dat succes te koop is. Voor de overname door de Abu Dhabi United Group was ManCity een middenmoter in de Premier League. De Citizens zijn zelfs meerdere keren gedegradeerd. Dankzij het geld van de sjeiks kwamen ook de prijzen. Met als hoogtepunt de wedstrijd tegen QPR. De blessuretijd gaat in als City met 1-2 achter staat en de titel naar aartsrivaal Manchester United lijkt te gaan. In de ‘dying seconds’ wordt de achterstand omgebogen in en voorsprong. Zie hier de laatste ‘crazy minutes’ van deze wedstrijd:

Bring back the bananas!

Met de goede prestaties weten de supporters de weg naar het stadion ook weer te vinden. Zij brachten, voor het eerst, de gele bananen een stadion in. Speler Imre Varadi kreeg als bijnaam ‘banana’ en hij moest natuurlijk zichtbaar gesteund worden! Later kwamen er allerlei opblaasartikelen in het stadion om goodwill te kweken voor de supporters. Het hooliganisme heeft de Engelse voetbalsupporters een slechte reputatie bezorgd en zo hoopte men het ‘fun in football’ terug te brengen. Dat levert deze nostalgische beelden op:

De dag van vandaag

Met grote namen als Kevin de Bruyne, Sergio Aguero en toptalent Gabriel Jesus tegenover zich kan de verdediging van Feyenoord zijn borst nat maken. Meer dan 90 minuten opperste concentratie is nodig om een goed resultaat te behalen. Hoe gaat Feyenoord dit City bespelen? Kramer tegen beesten als Kompany en Otamendi? Ze vreten hem op.  Guardiola laat zijn team spelen in een 3-5-2 formatie. Waardoor ze een overwicht op het middenveld creëren en van daaruit de spitsen in stelling brengen. Dat Manchester City in vorm is, bleek afgelopen weekend, toen de ploeg Liverpool van de mat speelde. Spits Mane onthoofdde keeper Ederson bijna. Na de rode kaart liep City uit naar 5-0. Zou Gio nog even gebeld hebben met Ronald Koeman? Die weet prima hoe je de ploegen van Guardiola moet bestrijden…

Fijne wedstrijd!