Skip to content

Verslag De Feijenoorder-Karpervissentoernooi

Afgelopen vrijdag 15 september stond de 1e editie van de viswedstrijd van De Feijenoorder op het programma. De avond ervoor was de loting voor de stekken verricht door niemand minder dan Gerard Meijer en hij beloofde de jongens nog een schietgebedje aan de weergoden te doen. Dit heeft deels geholpen, want iedereen heeft zijn spullen droog op kunnen zetten die vrijdag…dat vervolgens rond 22:30 uur de hemel openbrak en het daarna niet meer gestopt is met regenen tot het einde van de wedstrijd, de dag erna 17:00 uur, daar hebben we het maar niet meer over.

Nadat iedereen de juiste stek had gevonden (dit ging bij de een wat soepeler dan bij de ander, we noemen geen namen) en de lijnen waren uitgevaren kon het wachten op de eerste vis beginnen. En gewacht werd er… uren gingen voorbij zonder ook maar 1 teken van leven, tot rond de klok van 23:30 uur ineens de beetmelder van Wouter begon te piepen! Na een korte dril bleek dit echter om een zeelt te gaan, en laten die nou net niet meetellen voor de wedstrijd!

De weegploeg besloot om middernacht dat het wel mooi was geweest en vertrok richting het thuisfront. De wekker zou om 06:00 uur gezet worden om te vangsten te bekijken en zo snel mogelijk naar de stek te rijden waar de 1e vis gevangen zou zijn. Tot zijn grote verbazing had hij echter geen enkel bericht mogen ontvangen, en bleek dat de nacht minimaal net zo stil was verlopen als de avonduren, teleurstelling alom!

De dag was natuurlijk pas net aangebroken en dat gaf enige hoop voor een beter verloop van de laatste 12 uur van de wedstrijd! En inderdaad, om half 11 kwam daar het verlossende belletje van Ferdi en Dennie, de heren van ‘de A16 stek’, dat zij een karper in het net hadden liggen! De weegploeg was binnen enkele minuten ter plaatse en het bleek om een mooie schubkarper van ruim 10kg te gaan! Dit gaf hoop voor de andere vissers, maar naast nog een enkele brasem en zeelt hier en daar werd er verder helaas geen karper meer gevangen.
SAMSUNG CSC viswedstrijdDe gezelligheid stond voorop, en daar heeft het bij niemand aan gelegen. Uit alle verhalen en de berichten in de (nog altijd roodgloeiend staande) groepsApp zijn daar het bewijs van.
vis wedstrijd

Wat alle deelnemers en organisatie betreft: Volgend jaar editie 2 van de viswedstrijd!!! Maar dan graag wel met wat beter weer! (Nadere informatie over de 2e editie volgt, waarschijnlijk mei 2018)

De Feijenoorder bedankt Jan de Knecht, Elmar Bierwirth en Hengelsport Rotterdam voor de organisatie. Speciale dank gaat ook uit naar onze sponsoren: Rotterdamvisaas.nl en Slier.nl sportprijzen.